27 Temmuz 2024
  • Antalya30°C

“ÜLKE BARAJINI YIKTIK GEÇTİK”

Dev Sağlık İş’in toplu sözleşme masasına oturmak için ilk koşul olan ülke barajını yıkıp geçtiğini söyleyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İlk toplu iş sözleşmesini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, ilk yola çıktığımız bu A blok önünde halaylarla,

“Ülke barajını yıktık geçtik”

11 Haziran 2024 Salı 16:29

Dev Sağlık İş’in toplu sözleşme masasına oturmak için ilk koşul olan ülke barajını yıkıp geçtiğini söyleyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “İlk toplu iş sözleşmesini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, ilk yola çıktığımız bu A blok önünde halaylarla, davullarla, zurnalarla burada imzalayacağız” dedi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde üyelerle bir araya geldi. Yakalarında önceki gün rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden çalışma arkadaşları Dilek Kosat’ın fotoğrafıyla A Blok önünde toplanan üyelere müjde veren Çerkezoğlu, sağlık alanında yetkili sendika olacaklarını iddia etti. Dev Sağlık İş’in toplu sözleşme masasına oturmak için ilk koşul olan ülke barajını geçtiğini bildiren Çerkezoğlu, ilk toplu sözleşmeyi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde imzalayacaklarını belirterek, “Temmuz sonunda barajlar açıklandıktan sonra Ağustos başından itibaren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yeni bir dönem başlayacak. Deyim yerindeyse Türkiye’de sağlık işçilerinin kaderini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi işçileri değiştirecek. Güneş, Antalya’dan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden doğacak” ifadelerini kullandı.

img-3126.jpg

“TAŞERONDAKİ HAKLARIMIZIN BİLE GERİSİNDEYİZ”

Taşeron dönemindeki mücadeleye işaret ederek sağlık işçilerinin hastanenin bir parçası olduğunun altını çizen Çerkezoğlu, “Kendi haklılığımıza inandık ve bu mücadelede adım adım kazanımlar elde ederek yürüdük. Taşeron çalıştırmanın nasıl bir haksızlık, hukuksuzluk olduğunu bütün Türkiye’ye gösterdik” dedi. Taşeron çalışanların kadroya geçirilmesi sürecinde, iş kolu değişikliği nedeniyle sendika üye sayılarının 18 binlerden binlere düştüğünü belirten Çerkezoğlu, “3 buçuk yıl sizin toplu sözleşme hakkınızı yok ettiler. Bu 3 buçuk yılda sendika kurdurdular ve iş kolumuzu paylaştırdılar. Şuanda taşerondaki haklarımızın bile gerisinde, taşerona rahmet okutan bir sözleşmeyi önümüze koydular. Bizi yok sayan, sağlık işçisinin emeğini yok sayan bu sözleşmeler nedeniyle taşerondaki haklarımızdan bile daha kötü koşullarda çalışıyoruz. Bugün kamuda en düşük ücretle çalışanlar maalesef sağlık işçileri” diye konuştu.

img-3130.jpg

“İLK KOŞUL OLAN ÜLKE BARAJINI YIKTIK”

“Yaşadıklarınızı siz çok daha iyi biliyorsunuz” diyen Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“Artık yolun sonuna geldik. Sağlık işçileri artık bütün Türkiye’de kendi emeğine sahip çıkmak için bütün engelleri tek tek aşmaya başladı. Türkiye’nin dört bir yanında sağlık işçisi arkadaşlarımız hep birlikte yan yana omuz omuza geldi. Sendikamız bugün toplu sözleşme masalarına oturmak için ilk koşul olan ülke barajını yıktı geçti. Artık Dev Sağlık İş Sendikamızın temsille ilgili bir sorunu kalmadı. Her gün onlarca arkadaşımız sendikamıza üye oluyor. Üye sayımız her gün daha fazla artıyor. Barajı da öyle kıl payı değil, 8-10 bin bandında aştık. Bunu da Temmuz ayı sonundaki istatistiklerde hep birlikte göreceğiz. Bu yetmez. İstatistiklerin açıklandığı son güne kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

img-3142.jpg

“TÜRKİYE’DE SAĞLIK İŞÇİLERİNİN KADERİNİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ İŞÇİLERİ DEĞİŞTİRECEK”

“Sağlık işçisi kendi emeğine, ekmeğine sahip çıkacak” diyen Çerkezoğlu, “Sağlık işçileri gerçek sendikası Dev Sağlık İş’te, DİSK’in çatısı altında yan yana gelecek ve ilk toplu iş sözleşmesini de Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde, ilk yola çıktığımız bu A blok önünde halaylarla, davullarla, zurnalarla burada imzalayacağız. Temmuz sonunda barajlar açıklandıktan sonra Ağustos başından itibaren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yeni bir dönem başlayacak. Deyim yerindeyse Türkiye’de sağlık işçilerinin kaderini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi işçileri değiştirecek. Güneş, Antalya’dan Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden doğacak. Hepinizin emeğine sağlık. Hep birlikte inandık ve hep birlikte başaracağız. Ağustos ayından itibaren artık bu hastanede bütün sağlık işçilerinin söz ve karar sahibi olduğu gerçek toplu sözleşme masasını kuracağız” açıklamasında bulundu. HABER: ÖMER ALİ YETGİN

Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
Yorumlar