27 Temmuz 2024
  • Antalya30°C

KONYSİAD’DA ÇİFTE MUTLULUK

Antalya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyeleri, aynı günde hem genel kurulu hem de 14. yıl balosu ve ödül törenini yapma mutluluğunu yaşadı. Genel kurulda güven tazeleyerek tekrardan başkanlığa

KONYSİAD’da çifte mutluluk

11 Haziran 2024 Salı 16:20

Antalya’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyeleri, aynı günde hem genel kurulu hem de 14. yıl balosu ve ödül törenini yapma mutluluğunu yaşadı. Genel kurulda güven tazeleyerek tekrardan başkanlığa seçilen İlhami Kaplan, Konyaaltı’na hak ettiği özen ve değeri vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) Genel Kurulu ve 14. Yıl Balosu “Konyaaltı’na Değer Katanlar” Ödül Töreni aynı günde yapıldı. 10 Haziran’da gündüz genel kurul yapılırken akşamında balo ve ödül töreni gerçekleştirildi. KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan’ın güven tazeleyerek tekrardan başkanlığa seçildiği genel kurul akşamında yapılan KONYSİAD 14. Yıl Balosu “Konyaaltı’na Değer Katanlar” Ödül Töreni’ne, Antalya Milletvekillerinden Mustafa Köse, Cavit Arı, Sururi Çorabatır, Aykut Kaya, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi  Köse,  Konyaaltı  Belediye  Başkanı Cem  Kotan, Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, ATSO Başkan Yardımcısı Boğaçhan Göksu, Antalya Serbest  Bölgesi  Bölge Müdürü Talat  Güçsav, Bölge Liman  Başkanı Alper  Keçeli, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, ASBAŞ Genel Müdürü Zeki  Gürses, BAKSİFED  Başkanı Mustafa  Cengiz, çok sayıda davetli ve üye katıldı. Gecede ilçeye değer katanlar ödüllendirilirken, 14. yıl anısına pasta kesildi. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın eşi Demet Kotan’a doğum günü sürprizi yapıldı. Gecede KONYSİAD üyeleri canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

img-3084.jpg

“HUZUR VE MUTLULUĞU BİRARADA YAŞIYORUM”

Huzur ve mutluluğu bir arada yaşayabilmenin hayli güç olduğu son zamanlarda bu duyguyu çok net hissettiğini belirten KONYSİAD Başkanı İlhami Kaplan, “Bunu bana yaşattığınız ve  bu harika enerjiniz için hepinize çok teşekkür  ediyorum” dedi. KONYSİAD için 2009 yılı sonlarında düşünmeye başladıklarını belirten Kaplan, “Cennetin yer yüzündeki iz düşümü olduğuna inandığımız Konyaaltı bölgemizin çatısını oluşturmaktı başlangıçtaki düşüncemiz. Bunun beraberinde bölgemizi daha yaşanabilir, daha modern bir konuma taşıyabilmek için projeler üretmeyi hedef  edinmiştik. Bu düşünce, nüvemiz oldu ve buradan boy vermeye başladı derneğimiz. Bu özel  ailenin oluşup, gelişip, büyümesinde, kurucu üyelerimizle birlikte, o dönem Konyaaltı Belediye  Başkanı olan Muhittin Böcek’in de emeği büyüktür. Desteğini hiçbir zaman bizlerden esirgemedi” diyerek KONYSİAD’ın 2010 yılı Haziran ayında resmi olarak kurulduğunu hatırlattı.

img-3090.jpg

“BAŞLANGIÇTAKİ DAMLA YENİ YOL ARKADAŞLARIMIZLA SELE DÖNÜŞTÜ”

“Zaman içinde başlangıçtaki damlanın, yeni yol arkadaşlarımızla sele dönüştüğünü gördük” diyen Kaplan, şöyle konuştu:

“Her geçen gün büyüdük, birlikte güç kazandık. Bireyselliği ve egoları bir kenara bırakıp, birlik olmanın, verimli işler yapabilmek için altın anahtar olduğuna inanıyoruz. Bölgesinin gelişimine, ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere, yeni projeler üretmek isteyen, aynı hedef ve amaç uğrunda kenetlenmiş, gün be gün güçlenen bir dernek olarak, bölgenin gözü, kulağı ve sesi olmaya çalışan bir yolculuk içerisindeyiz. Umut ediyorum ki;  kendi iş alanlarında son derece başarılı olmuş bu takımın oyuncuları; sevgi, kardeşlik, dostluk saç ayağına, deneyim ve tecrübelerini de ekleyerek, KONYSİAD ilkeleri ve amaçları doğrultusunda, hedefledikleri projeleri gerçekleştirecek, gelecek nesillerin de daha duyarlı olmalarına örnek teşkil ederek, göz bebeğimiz Konyaaltı’mıza hak ettiği özen ve değeri vermeye devam edecektir.”

img-3096.jpg

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMEYİZ”

“Katkı sağlama noktasında sadece bölgemiz değil, zaruret halinde ülkenin hatta gerekirse dünyanın her köşesindeki mecburi durumlarda da elimizi taşın altına koymaktan  çekinmeyeceğimizi belirtmek isterim” diyen Kaplan, “Nitekim bir daha yaşanmamasını temenni ettiğimiz, sel felaketi, yangın felaketi ve son yaşanan elim deprem felaketinde olduğu gibi ülkemizin ve toplumumuzun bize ihtiyaç  duyduğu her noktada yalnızca vicdani, insani ve vatandaşlık  sorumluluğu olarak değil, rol model ve sorumluluk sahibi  sivil  toplum refleksiyle de gayret göstereceğimizi buradan açık  yüreklilikle ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

img-3097.jpg

“KENDİMİ EMEKLİYE AYIRIYORUM”

2019 yılında isim değişikliği yaparak derneğin iş adamları olan adını iş insanları olarak değiştirdiklerini hatırlatan Kaplan, “Adam-kadın gibi adılları bir kenara bırakıp, insan olarak devam etmeyi doğru bulanlardan olduk” dedi. Bir sonraki genel kurulda başkanlığa aday olmayacağını da açıklayan Kaplan, tüzüğe üyelerin onayıyla dernek üyeliğinde 20 yılı dolduran ve 65 yaşını geçen üyelerin sadece seçme hakkı olup seçilme hakkı olmadığı yönünde madde eklendiğini ve daha genç üyelerin dernekte aktif görev almaları adına bu kararı aldıklarını açıkladı. Kaplan, “Bu kararla aslında bir yandan kendi kendimi emekliye ayırmış oluyorum. Böylelikle bu son görevim olmuş olacak” dedi.

img-3114.jpg

ÖDÜLLER VERİLDİ

Kaplan’ın konuşmasından sonra ödül törenine geçildi. Gecede, 2021 - 2024 döneminde görev yapan ve görevi yeni yönetime devreden eski yönetim kurulu üyeleri Berkant  Mercanlı, Mustafa Kemal Altunlu, Can Çevik, Hakan Gürcüoğlu, Özhan Sade ve Nesrin Ayan Özben, 10 yıldan fazla süredir KONYSİAD üyesi olan Bülent Erol, İlyas Erdal, Hüseyin Kurtay, Kürşat Durmuş, Süleyman Tezcan, Murat Bilgiç, Gökçen Deveci, Hülya Tükenmez, Cihan Taşkın, Nuri Ülker, Bora Terzioğlu, Özhan Sade, Berkant Mercanlı, Ahmet Ünal, Hanefi Demir ve Göksel Arkın ödül aldı. Ali Kemal Gürdal ise inovasyon ödülüne layık görüldü. Gece ödül töreninin ardından canlık müzik eşliğinde eğlenceyle devam etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

img-3111.jpgimg-3105.jpgimg-3106.jpg

Bu haber toplam 652 defa okunmuştur
Yorumlar