19 Nisan 2024
  • Antalya18°C

KOCA SÜLEYMAN'A VEDA

Kahraman Köktürk

12 Ocak 2022 Çarşamba 09:35

 Aslen Kovanlık köyünden olan ve önce Yeniköy Belediyesi olarak kurulan Döşemealtı Belediyesi hesap işleri uzmanlığından emekli Koca Süleyman lakaplı Süleyman Aykuş'un kalp krizi ile öldüğünü öğrenince çok üzüldüm. Süleyman abi sofrası da gönlü de herkese açık birisiydi. Döşemealtılı olması sebebiyle görüşmeye başladığımız Süleyman Aykuş yoldan geçeni buyur yemek ye diye sofrasına davet eden bir yapısı vardı.

  Çok kilolu olması sebebiyle Koca Süleyman olarak anılıyordu. Bucak ilçesine Döşemealtılı hastaların sık sık gelip gitmesi sebebiyle beni aramış Bucak Devlet Hastanesinde görev yapan doktor arkadaşları yemeğe getir demişti.  Dokuma semtinden komşumuz olan Orhan Sarıyar'ın işlettiği ORFE de o dönemde Bucak ilçesinde görev yapan doktorları ve çocuklarını misafir etmiştik.

   Gönlü zengindi. Ama bir türlü kilo almasını durduramıyorduk. Son zamanlarında daha fazla evinde durmaya başlamıştı. Arada telefon açar neredeysen gel de bir yemek yiyelim derdi. Pandemi ile mecburen ziyaretlere ara vermiştik. Eski belediyeci olduğu için ülkenin dört bir yanında belediyelerde çalışanları tanırdı. Bir yerlere gideceksen ve eğer Koca Süleyman'a söylersen seni orada bir tanıdığına mutlaka yönlendirirdi.

  Ölümü de maalesef uykuda geldi. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

Bu yazı toplam 1220 defa okunmuştur.