13 Ağustos 2025
  • Antalya30°C

KAYA RESİMLERİNE YOĞUN İLGİ

ARKEOLOJİK kaya resimleri çalışmalarıyla ünlenen Antalyalı ressam Cemalettin Timur’un eserlerine ilgi artarken, atölyesinde de ziyaretçi eksik olmuyor.

Kaya resimlerine yoğun ilgi

12 Ağustos 2025 Salı 23:02

  Ressam Cemalettin Timur, asırlar öncesi insanların kayalar üzerine kazıdığı, günümüzde ise izleri kaybolmaya yüz tutan ve ‘petroglif' (kaya üzerine oyma) adı verilen resimleri orijinaline sadık kalarak tuvallerine aktarıyor.

ÖDÜLLÜ ESERLER VAR

Tuval üzerinde çalıştığı birçok kaya resimi katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren ressam Cemalettin Timur’un eserlerine ilgi artıyor. Sanatçı, sanatseverin yanı sıra, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden akademisyen ve öğrenciler de Timur’un atölyesini sık ziyaret ederek arkeolojik resim çalışmalarını yerinde inceliyor, bilgi alıyor. 

İLETİŞİM ARACI OLMUŞ

Arkeolojik resim sanatını yaşatma çabası gösteren Cemalettin Timur, "Asırlar öncesinde insanlar kayaların yüzeyine kazıdıkları şekillerle anlaşıyordu. Kaya resimleri insanlar arasında iletişim aracı olarak kullanılmış. O dönemlerde ok ve mızrak kullanılarak yapılan savaşlar da kaya üzerine kazılan resimlerle toplumlara duyurulmuş. Üzerlerinden asırlar geçen, doğa olaylarından dolayı da bozulan, parçalanan kayalar üzerindeki tarihsel figürleri tuvallerime aktarırken arkeolojik resim sanatını da yaşatma çabası gösteriyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
Yorumlar