20 Nisan 2024
  • Antalya18°C

"ERKEN SEÇİM HASTALIĞINDAN KURTULMALIYIZ"

Partisinin düzenlediği "Adım adım 2023; il il Anadolu" programı kapsamında Antalya'ya gelen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, seçimlerin zamanında yapılacağını belirterek Türkiye'nin erken seçim hastalığından kurtulması gerektiğini söyledi.

"Erken seçim hastalığından kurtulmalıyız"

06 Aralık 2021 Pazartesi 16:12

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) "Adım adım 2023; il il Anadolu" temalı programı kapsamında hafta sonunu Antalya'da geçiren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, program gezileri çerçevesinde edindiği izlenimleri paylaştı. Tarımdaki, organize sanayi bölgelerindeki sıkıntılara ve küçük esnafın problemlerine değinen Erbaş, özleştiri yapmayı da ihmal etmedi. Türkiye'de seçimlerin hemen sonrasında erken seçimin konuşulmaya başlandığını belirterek bunun hastalık haline geldiğini söyleyen Erbaş,  seçimlerin zamanında yapılmasının mümkün olduğunu vurgulayarak ülkenin erken seçim hastalığından kurtulması gerektiğini dile getirdi.

"TARIMDA GİRDİ FİYATLARI VE ÜRETİMİN AZALMASI CİDDİ SIKINTI"

Pandeminin ve enflasyonun dünyanın sıkıntısı olduğunu dile getiren Erbaş, program kapsamında gittiği bölgelerdeki tarımla uğraşan vatandaşların ciddi sıkıntıları olduğunu söyledi. Tarımdaki sıkıntının girdi fiyatlarının inanılmaz derecede yükselmesi ve üretimin azalması olduğunu belirten Erbaş, "Tarımda gübre, mazot ve ilaçla ilgili sübvansiyonlar artırıldı" dedi.

"EN GÜZEL TARIM ARAZİLERİMİZE ŞEHİRLER KURMUŞUZ"

Tarımla ilgili bir başka sıkıntının iklim ve yanlış yapılaşma olduğuna dikkat çeken Erbaş, "İklimle ilgili çok ciddi problemimiz var. Bütün dünyanın problemi. 7 milyar 800 milyon insanın yaşadığı dünyamızda 900 milyon insan suya ulaşamıyor. Bu sayı gün geçtikçe artıyor ve her yıl Türkiye'nin yüz ölçümünün 15 katı kadar arazi çölleşiyor. Çölleşmeden Türkiye de nasibini alıyor. Biz en güzel ovalarımıza, tarım arazilerimize şehirler kurmuşuz. Uygun fiyata gübre de, mazot da alınsa bu sefer verim alınamıyor" şeklinde konuştu.

"MESLEK ERBABI YETİŞTİREMİYORUZ"

Organize sanayi bölgelerindeki en büyük sıkıntının ise istihdam ve işçi bulamamak olduğunu dile getiren Erbaş, "Organize sanayi bölgelerinde ara eleman dediğimiz kalifiye işçi bulunamıyor. Meslek erbabı yetiştiremiyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan birisi bu" ifadelerini kullandı.

sam-9174.jpg

"KÜÇÜK ESNAF ZOR DURUMDA"

Küçük esnafların pandemi ve ekonomik krizden olumsuz etkilendiğinin altını çizen Erbaş, "Daha düne kadar kendisine, ailesine, çoluk çocuğuna bakabilen küçük işyerleri, kapanmak zorunda kalmış. Devletin verdiği kredilerin ödeme zamanı gelmiş. İhracatta büyük atılımlar var. İhracat artıyor ama küçük esnaf ekonomik krizden özellikle pandemide çok etkilenmiş durumda. Özellikle hizmet sektörü ciddi şekilde olumsuz etkilenmiş" açıklamasında bulundu.

"ÇUVALDIZI KENDİMİZE DE BATIRMAMIZ LAZIM"

"Çuvaldızı kendimize de batırmamız lazım" diyerek özeleştiri de yapan Erbaş, "Bizler milletvekili seçildikten sonra vatandaşla bağlarımızı çok çabuk koparıyoruz ki, bizi gördüklerinde 'Seçim mi var?' diyorlar. Bizim daha çok vatandaşımızın arasında dolaşmamız, bizi seçen insanların daha çok derdine derman olmamız lazım" şeklinde konuştu.

"ERKEN SEÇİMİ KONUŞMA HASTALIĞINDAN KURTULMALIYIZ"

Türkiye'de seçimler yapıldıktan hemen sonra erken seçim konuşulması gibi bir hastalık olduğunu da dile getiren Erbaş, "Ülke olarak bu hastalıktan kurtulmalıyız. Hiçbir seçilmiş görev süresinin sonuna kadar yapamaz mı? Bu kadar mı sabırsızız? Çok mu zor? Birşey oldu mu Avrupa'yı ve diğer ülkeleri örnek gösteriyoruz ama oralarda seçimden hemen sonra başlayan erken seçim muhabbetleri yok" dedi. Seçimlerin normal şartlarda 2023 yılı Haziran ayında yapılacağını ifade eden Erbaş, "Türkiye zamanında seçim yapamaz mı? Bunu daha önce 4 yıllık iken bir kez yaptık. Bir yerimiz mi eksildi? dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2642 defa okunmuştur
Yorumlar