27 Temmuz 2024
  • Antalya29°C

CEMİYETTEN HAYKIRIŞ

Kahraman Köktürk

06 Haziran 2024 Perşembe 00:08

Öğrencilik yıllarımdan itibaren öğrendiğim ve dile getirdiğim birşey var. O da yerel basının yaşaması gerekiyor. Kurtuluş savaşı yıllarında Anadolu da başlayan Milli Mücadelenin ne kadar haklı olduğunu Adana Pozantı gazetesi sayesinde duyurulmuştur. Yaşadığımız yerlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini yerel basın dile getirmektedir. Yerel basın sayesinde Döşemealtı'nın herhangi bir mahallesi veya Gündoğmuş ilçesinin sorunu dile gelir.  Kemer'de yaşanan sorunu da Kumluca'da olan sorunu da yerel basın dile getirir.

 Antalya Gazeteciler  Cemiyeti mensupları olan ve Antalya ile Burdur yerel basının tüm çalışanları sağolsun hangi faaliyetlerimiz olursa olsun her zaman destek olmuştur. Antalya yerel basının sayesinde ben önce Döşemealtı Camili köyünün sağlık evi sorunu çözümü için devreye girdi. Sonrasında Alanya'nın susuz köyleri için yerel basın sayesinde Yenice köyü için ödenek çıkarıldı. Döşemealtı ilçesinin sınırları içerisinde bulunan Kocain Mağarasının tanıtımını yapabildik. Döşemealtı ilçesinde bulunan köylerin sorunlarını hep yerel basın sayesinde aktardık. Aynı şekilde Burdur ve Bucak-Ağlasun Çeltikçi için de aynı şekilde hep yerel basın yanımızdaydı. 
   Örneğin o zamanlar Süleyman Demirel Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulu binası için hayırsever desteğini tüm kamuoyuna yerel basın sayesinde duyurduk. Aldığımız en küçük bağışı bile sağolsun yerel basındaki arkadaşlarımız sayfalarına taşıdı. Bu da kampanyanın hızlı bir ivme kazanmasını sağladı. O dönemlerde Antalya ve Burdur yerel basınları sürekli olarak Gölhisar Meslek Yüksekokulu'na yapılan her yardımı ön sayfalarında yer ayırmasa biz o ivmeyi zor kazanırdık. 
  Bucak ilçesinde bulunan Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu bünyesinde özellikle Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümün etkinliklerinde Antalya Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu hep yanımızdaydı. O dönemde başkan olan Mevlüt Yeni ve şimdi ki başkan İdris Taş sayesinde 87 öğrencimize iş ve staj imkanı bulmuştuk. Hatta Mevlüt Yeni programının birisini bir Cumartesi günü Bucak Belediyesi Kültür Merkezinde yapmıştık ve salon yine doluydu. 
  Geçtiğimiz hafta Antalya Gazeteciler Cemiyeti ödül törenine katıldığımız geçen senelerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile Akdeniz Üniversitesi Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin pansiyon sorununu dile getirmiş ve çözüm önerileri olarak da belediyenin bir binayı kiralayarak kız öğrencilerimizin barınma sorunlarını çözme talebimizi dile getirdik. Akdeniz Otelciler Federasyonu eski Başkanı Osman Ayık ile de  gastronomi alanındaki ustalar ve işletmeciler ile işbirliği de yerel basın sayesinde oldu.
   Geçtiğimiz hafta sonu ödül töreninde Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş o zarif ve kibar üslubu ile yerel basının yaşaması gerektiğini iktidar ve muhalefete haykırdı. Tasarruf tedbirleri yerel basının belinin bükülmesine neden oluyor. Bu şartlar altında yaşaması zor. Ayrıca Antalya Gazeteciler Cemiyeti İdris Taş'ın şahsi gayreti ile Köprülü Çay gibi çok önemli bir alan taş ocağı olarak kullanımdan kurtarıldı. Yani sevgili okuyucularımız bu noktada bizlerde yerel basının yanında olmalıyız.
Bu yazı toplam 259 defa okunmuştur.