25 Nisan 2024
  • Antalya21°C

KIRGIZLAR 'BAĞIMSIZLIK GÜNÜ'NÜ KUTLADI

KEMER ilçesinde, Kırgızistan Bağımsızlık Günü ve Cengiz Aytmatov'ın 91'inci doğum yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırgızlar 'Bağımsızlık Günü'nü Kutladı

02 Eylül 2019 Pazartesi 15:53

KEMER ilçesinde, Kırgızistan Bağımsızlık Günü ve Cengiz Aytmatov'ın 91'inci doğum yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Kemer Belediyesi ve Kırgızistan ve Akdeniz Ülkeleri Kadınları İş insanları Derneği (KIRGIZKADINDER) ve Kırgızistan'dan turizm personeli getiren OGEDAY İnsan Kaynakları firması tarafından düzenlenen törene, Kemer Belediyesi Başkan Yardımcısı Emin Gül ve eşi Hale Gül, KIRGIZKADINDER Başkanı Periza Asanaalieva, dernek genel sekreteri Kenan Hikmet Yozgatlı, Kırgız ve Türk vatandaşları katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Yardımcısı Gül, Kırgızistan'ın bağımsızlık gününü tebrik ederek, "Kemer'de bu kutlamayı geleneksel hale getireceğiz. Belediye olarak her zaman destek vermeye hazırız" dedi.

Dernek Başkanı Asanaalieva da desteklerinden dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'na teşekkür etti. Dernek genel sekreteri Yozgatlı ise Cengiz Aytmatov'u anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğini, onun Kırgız tarihinde ayrı bir yerinin olduğunu söyledi.

Töreni Kemer'de geleneksel hale getireceklerini ifade eden Yozgatlı, amaçlarının Antalya ve Kemer'i Kırgızlara daha fazla tanıtmak olduğunu kaydetti. Kenan Hikmet Yozgatlı konuşmasında Cengiz Aytmatov'un hayatı ile ilgili bilgiler de verdi.

Dans gösterileri ve müzik dinletisinin ardından meydanda Kırgız çadırı kuruldu, Cengiz Aytmatov'un resimlerinin yer aldığı sergi açıldı.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 65866 defa okunmuştur
Yorumlar