08 Eylül 2024
  • Antalya25°C

YAZ KURSLARI ETKİNLİKLERİ

Mustafa Yetgin

24 Temmuz 2024 Çarşamba 00:08

İlimiz bilhassa yaz aylarında farklı etkinliklere sahne olmakta.

            Hava sıcaklığının kültürel, sportif ve sosyal etkinlikleri olumsuz anlamda etkilemesine rağmen kamu kurum ve kuruluşların, ilgili yerel belediyelerin tertiplediği yaz kurslarına vatandaşlar  ilgi gösteriyor.

            Yüzme etkinliklerinden, sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklere kadar geniş bir alanda eğitim alan kursiyerler, kurs öğretmenlerinin nezaretinde farklı alanlarda zamanlarını en verimli şekilde değerlendiriyor.

            Yerel belediyelerin açtığı kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerler ise bu durumdan memnun.

            Sıcak havaya rağmen kurs merkezlerine akın eden kursiyerler yeni bilgiler edinmekte.

            Bunlardan birisi de Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Bilgi Eğitim Merkezi (ATABEM) yaz kursları.

   Bu manada Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Bilgi Eğitim Merkezi (ATABEM) yaz kursları başladı. 18 kurs merkezinde verilen 408 kursa, 5 bin 915 öğrenci katılıyor. Akademik, kültürel ve sanatsal kurslar ile öğrenciler, ilgi alanları ve eksik olduğu konularda yeni bilgiler öğreniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü’ne bağlı ATABEM’de öğrencilere yönelik ücretsiz yaz kurslarında ders zili çaldı. İngilizce ve fen bilimlerinden piyano ve modern dansa kadar birbirinden farklı kurslarda çocuklar kendilerini geliştirme imkânı buluyor.

  Öte yandan 3-4-5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri, yoğun ve yorucu geçen okul döneminden sonra yaz kursları ile yeniden ATABEM’de buluştu. Akademik, kültürel ve sosyal alanlarda açılan kurslarda öğrenciler, ilgi alanları ve eksik olduğu konularda yeni bilgiler öğrenmenin keyfini çıkartıyor. Bilgisayar kullanımı, Türkçe, matematik, fen bilimleri ve İngilizce, saz, gitar, halk oyunları, piyano, satranç, drama, modern dans ve zeka oyunları (mangala) gibi branşlarda öğrenciler hem öğreniyor hem de eğleniyor. Bu yaz 18 ATABEM kurs merkezinde verilen 408 kursa, 5 bin 915 öğrenci katılıyor.

            Yukarıda da belirttiğim gibi 408 kurs hakikaten oldukça yüksek bir rakam.

               İlimizdeki ATABEM yaz kursları ise  31 Ağustos’ta sona erecek. 

            Kursiyerlerin ufkunu açan bu etkinliklerin artarak devam etmesi dileğimle.

            Sağlıcakla kalın.

Bu yazı toplam 264 defa okunmuştur.
Yorumlar