04 Temmuz 2025
  • Antalya36°C

TRT PRODÜKTÖRÜ NURİ ERKAL AİLESİ VE SEVENLERİ TARAFINDAN UĞURLANDI

Uzun yıllar TRT Antalya Radyosu'nda prodüktör olarak çalışan ve edebiyat dünyasına önemli eserler bırakan Nuri Erkal'ın cenazesi Muratpaşa Camii'nden kaldırıldı.

TRT Prodüktörü  Nuri Erkal Ailesi Ve Sevenleri Tarafından Uğurlandı

21 Haziran 2025 Cumartesi 23:23

Uzun yıllar TRT'de prodüktör olarak görev yapan edebiyatçı, yazar ve şair Nuri Erkal, 82 yaşında hayatını kaybetti, Muratpaşa Camii'nde ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Kurşunlu Mezarlığı'na defnedilen Mehmet Nuri Erkal'ın cenazesine ailesi, TRT'deki mesai arkadaşları, sanatçı dostları ve gazeteci meslektaşları katıldı.

Çalışma hayatı boyunca pek çok programa imza atan ve basın meslek örgütleri ile değişik kurum ve kuruluşlardan ödüller alan Erkal, aynı zamanda öykü, deneme ve şiirler de yazdı.

Edebiyat öğretmenliği ile meslek hayatına atılan Mehmet Nuri Erkal, TRT'nin açtığı prodüktörlük sınavlarını kazanarak 1970 yılında TRT İstanbul Radyosu'nda göreve başladı. 1972 yılında Antalya Radyosu'na atanan Erkal, 1981-1993 yılları arasında kurumundan haksız bir gerekçeyle uzaklaştırıldı. Bu süre zarfında Aydın, Isparta ve Antalya Bölge Çalışma Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1993 yılında Danıştay kararıyla çok sevdiği kurumuna ve mesleğine geri döndü.

Köy Odası, Çocuğun Gözüyle Büyükler, Çocuklar İçin, Şiirle Yaşamak, Ozanlar ve Yazarlar gibi ödüllü programlarının yanısıra pek çok radyo programına imza attı.

TRT'den emekli olduktan sonra da Antalya'da değişik gazetelerde köşe yazıları yazan Erkal, öykü ve şiir çalışmalarını da sürdürdü. Bu çalışmalarını Yerdeki Yazı, Mavi Çığlık, Tek Kanat, Ara Sözler, Heybenin Bir Gözü, Yonga Kokusu, Kırlangıç Dalışlar adlı kitaplarda topladı.

antalyasonhaber.com gazetesi olarak, Erkal'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Kaynak: GÜRSEL KAYA
Bu haber toplam 891 defa okunmuştur
Yorumlar