26 Nisan 2024
  • Antalya20°C

“SORUNLARIN ÇÖZÜLDÜĞÜ 1 MAYISLAR DİLİYORUM”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Kamu çalışanlarının sorunlarının çözüldüğü, beklenti ve taleplerin karşılandığı daha müreffeh 1 Mayıs’larda buluşmayı diliyorum” dedi.

“Sorunların çözüldüğü 1 Mayıslar diliyorum”

01 Mayıs 2022 Pazar 13:06

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. “Kamu çalışanlarının sorunlarının çözüldüğü, beklenti ve taleplerin karşılandığı daha müreffeh 1 Mayıs’larda buluşmayı temenni ediyor, tüm kamu çalışanlarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum” diyerek tüm kamu çalışanlarının 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayan Öztürk, kamu çalışanlarının sıkıntılarına dikkat çekti ve beklentilerini dile getirdi. 

“YETKİYİ ALACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAM”
“2023 yılının Ağustos ayında yapılacak 7. Toplu Sözleşme görüşmelerinde toplu sözleşme masasına üyelerimiz sayesinde yetkili sendika olarak oturacağımıza inancımız tam” diyen Öztürk, “Bu azmi ve gayreti üyelerimizde görüyoruz. 6 dönemdir toplu sözleşme masasında güya kamu çalışanlarını temsil etme iddiasında oturanların kamu çalışanlarını mahkum ettiği sefaleti, yokluğu ve baskıyı görüyoruz. Artık kamu çalışanlarını bu zilletten kurtarma vakti gelmiştir. Meslek Kanunu öğretmenlerimizin talep ve beklentileri ile uyuşmuyor, kariyer basamaklarındaki sınav şartını da yargıya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLAR ADINA TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ
Hedeflerinin kamu çalışanlarının geleceği için yetkili olmak olduğunun altını çizen Öztürk, şunları söyledi:
“Zorunlu hizmet bölgelerinde çalışanlara teşvik uygulamasının getirilmesi, ödül sisteminin objektif kriterlere göre düzenlenmesini, yönetici atamalarında sözlü sınavın kaldırılıp, sadece yazılı sınavın esas alınması, eğitim çalışanlarına şiddeti önleyici tedbirler geliştirilmesi, eğitim çalışanlarının aile bütünlüklerinin bozulmaması için tayin mağduriyetlerinin giderilmesi, maaş karşılığı ders saatinin 15 saat olarak eşitlenmesi başlıca taleplerimizdir. Bunun adresi de 7. Dönem Toplu Sözleşme masasıdır.”

“TARİHİMİZLE ÖVÜNÜYORUZ”
Son olarak, Türk tarihinin hiçbir döneminde soykırım, asimilasyon ve katliam yapılmadığını da vurgulayan Öztürk, şunları ifade etti:
“Bir sözde milletvekilinin sözde soykırım iddiaları ile ortaya çıkması manidardır. Bir sözde milletvekili TBMM’de 1915 yılında bu topraklarda soykırım yapıldığını iddia ederek,  ‘Ermeni soykırımı’ kanun teklifini TBMM’ye sundu. Bu milletvekiline sormak istiyoruz; Eğer topraklarımızda bir soykırım yapılmış olsaydı, sen bugün TBMM kürsüsünde konuşuyor olabilir miydin? Herkes şunu bilmelidir ki; Türk tarihinin hiçbir döneminde soykırım, asimilasyon ve katliam yapılmamıştır. Tarihimizle övünüyoruz. Cumhuriyet savcılarını da göreve çağırıyoruz. Milletimizin vergileri ile maaşını alan ve TBMM’de makam işgal eden hiç kimse milletin meclisinden millete hakaret edemez. Türk Eğitim-Sen olarak talebimiz, bu milletvekilinin vekilliğinin düşürülmesidir. Milletin meclisinde millete hakaret edilmesine sessiz kalamayız. TBMM’yi ve Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyoruz. Sendikamız Türk Eğitim-Sen Edirne Şubesi bu sözde milletvekili hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Eminiz ki savcılarımız gereğini yapacaktır.” (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 4481 defa okunmuştur
Yorumlar