08 Eylül 2024
  • Antalya25°C

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ KONFERANSI DÜZENLENDİ

Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan Murtuna Gazi Ortaokulu, Ersamus Projesi kapsamında 2022 yılı davet programına sunmuş oldukları "Uluslararası İklim Değişikliği"...

İklim Değişikliği Konferansı düzenlendi

11 Temmuz 2024 Perşembe 15:43

Antalya'nın Aksu ilçesinde bulunan Murtuna Gazi Ortaokulu, Ersamus Projesi kapsamında 2022 yılı davet programına sunmuş oldukları "Uluslararası İklim Değişikliği" projesiyle, Fransa Ajansı tarafından hibe desteği almaya hak kazandı.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezinde düzenlenen Uluslararası konferansa proje ortakları, İtalya, Fransa, Çekya, Macaristan, Malta ve Türkiye'den akademisyenler, uzmanlar, öğretmenler sivil toplum kuruluşları, Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ve öğrenciler katıldı.

Projenin amacına dair bilgi veren Murtuna Gazi Ortaokulu Müdürü Şener Şahin şunları söyledi: "Dijital dünyada yeşil bir dünya temasıyla projemizi sunduk. Fransa Ulusal Ajansı koordinatörlüğünde projemizi yürütmekteyiz. Projemizin amacı dijital becerileri harmanlayarak, disiplinler arası uygulanabilirliği desteklemektir. Eğitim alanında bireylerde istenilen davranışların kullanılması, STEM'in kodlama ile entegre edilmesi ve öğrencilerin 21. Yüzyıl becerileri kazanımlarını destekleyen, kablosuz kodlama uygulamaları sürdürülebilirlik için; analitik, mantıksal, algoritmik, çözüm odaklı düşünme, medya, dijital, yeşil okuryazarlık gibi her türlü faaliyeti ve yeşil çevre eğitimini içermektedir."

Şahin, "Biz Murtuna Gazi Ortaokulu olarak okulumuzda öğrencilerimizin değişik ürünler yetiştirdiği sera yaptık. Bunun yanında taşıma merkezi okul olmamız nedeniyle atık yemeklerden ürettiğimiz kompost gübre üretimini projemize entegre ettik. Gittiğimiz ülkeler de eğitim politikalarını yakından tanıma fırsatı bulduk. Onlarda bugün burada misafir olarak bulunmakta bizde ülkemizin eğitim sistemi ve politikalarını tanıtmayı hedefliyoruz. Katılımcılarımız Akdeniz üniversitesinden akademisyenlerin yanı sıra yurt dışından uzman kişiler. İklim değişikliği ve çevre üzerine etkilerine yönelik farkındalık oluşturmayı hedefledik" dedi.

Aksu Pınarlı Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisiyle başlayan konferans, sunumların ardından sona erdi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1586 defa okunmuştur
Yorumlar