22 Ekim 2024
  • Antalya18°C

ESNAFTAN VALİ YARDIMCISINA ZİYARET

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Kuaförler ve Berberler Odası başkanları ile gerçekleştirdiği ziyarette önemli konuları gündeme taşıdı.

Esnaftan vali yardımcısına ziyaret

10 Temmuz 2024 Çarşamba 14:49

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Kuaförler ve Berberler Odası başkanları ile gerçekleştirdiği ziyarette önemli konuları gündeme taşıdı. Ziyaretin ana gündemi, kuaförlerin ve berberlerin Pazar günü kapalı olma zorunluluğunun Antalya için muaf tutulması talebiydi.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu’nu, Antalya Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, Antalya Kuaförler Manikürcüler Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tolgahan Demir ve Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yüksel Uzun ile birlikte ziyaret ederek berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin yaşadıkları sorunlar ve talepleri hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Antalya Erkek Berberleri Esnaf Odası Başkanı Yüksel Uzun, yaptığı açıklamada, "Berberler Odası olarak biz bu yönetmeliğe uygun olarak hareket ediyoruz. 5 yıldır Pazar günleri berberlerimiz kapalı. Alınan ve uygulamaya konulan bu karar bizi bağlamıyor. Çünkü biz 5 yıldır haftanın bir günü zaten kapatıyoruz. Üyelerimizin de dinlenmeye, aileleri ile vakit geçirmeye hakları var. Biz de bunu düşünerek 5 yıldır Pazar günleri tatil yapıyoruz" diye konuştu.

Antalya Kuaförler Manikürcüler Güzellik Salonu İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tolgahan Demir ise Antalya’nın turizm bölgesi olmasına dikkat çekerek, muafiyet taleplerinin öncelikli olduğunu vurguladı. “Antalya’nın turizm bölgesi olması sebebiyle, muafiyet içerisinde kalması önceliğimiz. Vali Yardımcımız bu uygulama ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulunacak. Bizim de bu konudaki düşüncemiz; Antalya’daki Otel ve AVM’lerdeki kuaför ve güzellik merkezleri de kapanacaksa Pazar günleri kapanması. Eğer bir zorunluluk gelecekse bu konudaki kararımız bu. Pazar günleri kapanmak” diyerek görüşlerini açıkladı.

Berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde Ticaret Bakanlığı tarafından 18 Ağustos 2022 tarih ve 35860 No'lu karar alınmış ve bu uygulama 1 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girmişti. İşletmelerin valilikler tarafından belirlenen pazar günü kapatmamaları halinde Ticaret Bakanlığı'nca idari yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Bu karar için Antalya’nın muaf tutulması talebini Antalya Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu’na ileten heyet, Valilik makamının görüş alışverişinden sonra bir karar alacağını belirtti. Başkan Adlıhan Dere, "Berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecisi esnaflarımızın yaşamış oldukları sorunlar ve talepleri hakkında genel değerlendirmelerde bulunduk" diyerek ziyaretin verimli geçtiğini ifade etti.

Antalya gibi yoğun turizm bölgelerinde, hizmet sektörünün sürekli ve kesintisiz hizmet verebilmesinin önemine değinen yetkililer, Pazar günleri kapalı olma zorunluluğunun bölge ekonomisine etkilerini göz önünde bulundurarak esnafın taleplerini yetkililere iletti. Bu konuda yapılacak görüşmelerin ardından Antalya için özel bir muafiyet kararı çıkması, esnafın ve turizmin kesintisiz devamı açısından kritik önem taşıyor.

HABER: İSA KAVLAK

Bu haber toplam 1066 defa okunmuştur
Yorumlar