19 Nisan 2024
  • Antalya18°C

ANTALYA HALKLA İLİŞKİLER DERNEĞİ BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU

Nisan 2023 itibariyle kurulan Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) Yönetimi, Akra Hotels’de düzenlenen bir toplantıda Antalya yerel ve ulusal basınıyla bir araya geldi.

Antalya Halkla İlişkiler Derneği basın mensuplarıyla buluştu

14 Nisan 2023 Cuma 14:45

Antalya’da halkla ilişkiler alanında görev yapan isimleri aynı çatı altında toplayarak mesleki dayanışma sağlamak ve mesleğin gelişmesi adına çalışmalar yapmak amacıyla Nisan 2023 itibariyle kurulan Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) Yönetimi, Akra Hotels’de düzenlenen bir toplantıda Antalya yerel ve ulusal basınıyla bir araya geldi.

Akra Otel’de gerçekleşen basın toplantısında konuşan, Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) yönetimi ve Başkan Güldal Siğinç, toplantıda kuruluş amaçlarını ve gelecek dönem hedeflerini paylaştı. Siğinç; “Halkla İlişkiler ilk olarak 1960 yılında yapılan işleri kamuoyuna aktarmak için Alaaddin Asna ile Devlet Planlama Teşkilatı’nda başlamış ve bundan tam 51 yıl önce Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Alaeddin Asna ve arkadaşları tarafından İstanbul’da bugün bizim hissettiğimiz gibi büyük bir heyecanla kurulmuştur. TÜHİD çatısı altında birçok ilimizde halkla ilişkiler uzmanları örgütlenmiştir. Türkiye’nin birçok önemli kentinde maalesef bizden çok önce meslek örgütlerimiz resmiyet kazanmıştır. Antalya bu ilerlemede geç kaldığından, bu gecikme mesleğimizin kentteki gelişimini de maalesef sekteye uğratmıştır. Antalya’da bir halkla ilişkiler derneğinin bugüne kadar kurulmamasının hem şehir, hem de meslek örgütü için bir kayıptır ”dedi.

STK’LARLA ELELE OLACAĞIZ

Sözlerine Antalya’nın bugün bir marka ve ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederek devam eden Siğinç; “Daha önce de belirttiğim gibi; Türkiye Halkla İlişkiler Derneği köklü ve yarım asırdır çalışmalarına devam eden bir dernek. Biz kendileriyle Antalya markamızın daha iyi yönetilmesi için güçlerimizi birleştirdik. TÜHİD üyeleri ve AHİD üyeleri arasında akademik dünya da var, özel ve kamu yöneticileri de var, STK’lar da var, iletişim profesyonelleri de var. Antalya büyüyor, yatırımlar büyüyor, uluslararası göç alıyoruz; coğrafyamız büyüyor, Antalyaspor’umuz var, sporcularımız var, her yer de bir iletişim akışı var ve bu nedenle de halkla ilişkiler birimi var. Dolayısıyla mesleğimiz de büyüyor ve işin daha doğru yönetilmesi gerekiyor. Aslında bizim de odak ve çıkış noktamız tam olarak bu.

Bugünse binlerce kişinin çalıştığı kurumlarımız var. Dolayısı ile iç iletişim, insan mutluluğu çok önemli. Farklı bir dönemdeyiz ve yeni kuşağın beklentileri de farklı. Onların aidiyet hissetmelerinin, kendileri için anlam yaratılmasının, bir iletişim kültürünün oluşmasının ve şirket kültürlerinin olmasının sürekliliği aslında iletişimden geçiyor. Çünkü iletişim bütünleştirir”.

ATATÜRK VE HALKLA İLİŞKİLER

Tarihimizin en iyi iletişimcilerinden biri, geriye doğru baktığımızda, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu; Mustafa Kemal Atatürk’tür diyen Siğinç şunları ekledi: “Atatürk aslında ülkeyi bütünleştirmek için, iletişimi dönemin en etkin araçlarıyla kullanmıştır: Hitabet, matbuat ve kartpostal. Bugün geldiğimiz noktaya bizi, Atatürk aslında iletişimle ulaştırmıştır. Anadolu’yu demir ağlarla örmüş, attığı adımları anlatmak için memleketin her karış toprağını ziyaret etmiştir ama bunu da ‘gazetecilerle’ birlikte gerçekleştirmiş. Anadolu’yu bütünleştirmiş, hitap etmiş, heyecanlandırmış, harekete geçirmiştir. Kartpostallarla ise; o bölgenin kültürünü diğer bölge insanlarına anlatmıştır. Gittiği her bölgenin yaşayan insan yapısına göre, coğrafyaya göre kartpostallar tasarlatmıştır. Biz de Atamızın yolundan gidip, siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla, yan yana, omuz omuza çalışacağız ve bu kente birlikte katma değer sağlayacağız”.

ŞEHRİN PR AJANSI GİBİ ÇALIŞMAYA GÖNÜLLÜYÜZ”

AHİD Başkanı Siğinç basın mensuplarına kuruluş süreçlerini şu şekilde ifade etti: “Bizler, Antalya Halkla İlişkiler Derneği (AHİD) ile şehrimizin tüm dünyada tanıtılmasında önemli rol üstlenmeye, şehrin ‘Halkla İlişkiler Ajansı’ gibi çalışmaya hem gönüllü, hem de talibiz. Bu şehre değer katmak, mesleğimizi, çalışma alanlarımızı anlatmak ve öğrencilerimize destek sağlamak, üniversitemiz ile birlikte eğitim konusunda etkili projeler hayata geçirmek, kısacası; şehrin ihtiyaçları doğrultusunda üzerimize düşen görevleri yerine getirmek arzusundayız”.

“KAPIMIZ TÜM MESLEKTAŞLARIMIZA AÇIK”

Bizler Türkiye Halkla İlişkiler Derneği, Antalya Gazeteciler Cemiyeti gibi meslek örgütleriyle aynı çizgide çalışacaklarını aktaran Siğinç; “Birlikte projeler yapacağız, iş dünyası medya ve halkla ilişkiler dünyası arasındaki köprüyü beraber kuracağız. AHİD olarak, geleceğimizi daha iyi yönetmek adına bir adım attık. Üyelerimiz arasında akademisyenler, halkla ilişkiler konusunda eğitim almış, bu alanda uzun yıllardır önemli çalışmalar yapmış, her biri birbirinden değerli isimlerden oluşan çok sayıda isim yer alıyor. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk konusu” dedi.

“GENÇLERİMİZE ‘GİTME KAL BU ŞEHİRDE’ DİYECEĞİZ!”

‘Gitme, Kal Bu Şehirde’ isimli ilk projelerinden de bahseden Siğinç; “mesleğimizi hayata geçirirken ilgili bölümlerden mezun olmuş ya da son sınıfta okuyan öğrencilerimizi şehrimize kazandırabilmek için onlara istihdam sağlayacak girişimlerimiz olacak. Her yıl düzenleyeceğimiz yarışmayla şehre değer katan meslektaşlarımızın hazırladığı projeleri değerlendirip en başarılı 3 projeyi ödüllendirmek ve kendileriyle birlikte bu projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz”.

Bu haber toplam 9853 defa okunmuştur
Yorumlar