26 Nisan 2024
  • Antalya17°C

SORUNLARI ÇÖZMELİYİZ

Adem Vural

11 Haziran 2020 Perşembe 12:34

 
1 Haziran’dan sonra korona virüsle mücadele kapsamında birçok kısıtlama ortadan kalktı. 
Dolayısıyla caddelerimizde, sokaklarımızda kalabalığın artmış olduğunu ifade etmek isterim.
Normale dönmeye başladığımız bugünlerde elbette maskelerimizi takarak, sosyal mesafeye uyarak ve temizlik kurallarına riayet ederek hareket etmeliyiz.
Bugün şehrimizin mühim bir meselesinden bahsedeceğim.
Senelerden beri Antalya’mızın en önemli meseleleri arasında ulaşım, trafik ve otopark meseleleri ilk sıralarda yer tutar.
Mesela Kazım Özalp Caddesi’ndeki (Kapalı Yol) gün boyunca “otopark” amaçlı kullanılmaya başlanması vatandaşların tepkisini çekiyor.
Diyebilirim ki Antalya’mızın  en işlek bölgelerinden birisi olan Kazım Özalp Caddesi’ndeki kapalı yol gün boyu hareketliliğiyle vatandaşların ilgisini çekmeye devam ederken, diğer tarafta yaya yoluna gün boyu park edilen araçlar tepkilere neden oluyor.
Yerli ve yabancı turistler kadar Antalyalıların da en çok uğradığı mekanlardan birisi haline gelen Şarampol Kapalı Yol’daki hareketlilik çevre esnafını memnun ederken, yaya yolunun araçlar tarafından otopark olarak kullanılmaya başlanması şikayetlere neden oluyor.
Yaya yollarında artık yayalardan çok araçların olduğunu söyleyen vatandaşlar, bu konudaki denetimlerin sıklaştırılmasını istiyorlar.
Kazım Özalp Caddesi’nin en merkezi yerinde ikili sıralar halinde araçların park ettiğini ve gün boyunca da bu araçların orada kaldığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerin bu soruna artık çözüm bulmalarını istiyorlar.
Aynı şekilde Yüzüncü Yıl, Güllük ve Kışla mahallelerimizde de benzer sorunlar var.
Mesela Kışla mahallesinde her yer otopark olmuş durumda.
Esen kalın.
Bu yazı toplam 12921 defa okunmuştur.
Yorumlar