27 Nisan 2024
  • Antalya16°C

KALEİÇİ MÜZİK YARIŞMASI…

Ömer Yetgin

30 Haziran 2020 Salı 00:22

 

            Kültürel ve sanatsal etkinlikler bir şehrin yaşamsal faktörü olduğu kadar aynı zamanda vazgeçilmez çekim güçleri arasında ilk sıralarda yer alır.

            Bir şehir ne kadar turizm için uygun kriterlere sahip olsa da, mutlak surette sosyal ve kültürel etkinlikleri, sanatsal etkinlikleri ile farkındalık oluşturmak zorunda.

  Tüm Dünya’yı etkisi altında tutmaya devam eden korona virüs salgını nedeniyle insanların gerek evde kendilerini sosyal izolasyona almaları, gerekse sokağa çıkma kısıtlamalarıyla sanatsal üretim ve bunların seyirciyle buluşma mekanında değişim yaşadığını söyledi. Evlerin birer sahneye, sosyal medya siteleri ile online platformların da birer konser salonuna dönüştü.

            Bugün Muratpaşa Belediyesi’nin bu anlamda dikkat çekici bir organizasyonundan söz etmek istiyorum.

   Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin, bir yıl sürecek maratonla Türkiye’nin müzik alanındaki ‘En’lerini belirleyeceği Kaleiçi Müzik Yarışması, 6 Temmuz’da başlıyor. 14 yaş ve üzeri amatör ve profesyonel  müzisyenlerin katılımına açık online müzik yarışmasında ilk başvurular Türkçe pop müzik kategorisinde yapılacak.

           

Türkçe Pop, rock, Türk Halk, elektronik, caz ve rap müzik dallarında gerçekleştirilecek yarışmaya Türkiye’nin her yerinden 14 yaş ve üzeri amatör, profesyonel müzisyenler vokal ya da grup performans video kayıtlarıyla başvurabilecek. Yarışma, Muratpaşa Belediyesi’nin uygulamaya sunduğu Türkiye’nin ilk dijital demokrasi uygulaması komsumeclisi.com üzerinden gerçekleştirilecek.

Müzisyenlerin, 1 Ocak 2019 sonrası kayda aldıkları çalışmaları #kaleiçimüzikyarışması #kaleicioldtown hashtagleriyle Youtube’a yükleyip komsumeclisi.com üzerindeki formu doldurmaları yarışmaya katılım için yeterli olacak. Yarışmada oylama da komsumeclisi.com üzerinden yapılacak ve Türkiye’nin  her  yerinden oy kullanılabilecek.

  Yarışmanın ilk kategorisi Türkçe Pop Müzik’te 6 Temmuz’da saat 09.00’da başlayacak başvurular 12 Temmuz saat 24.00’e kadar devam edecek. İlk kategorinin oylaması ise 16 Temmuz Perşembe saat 09.00’da başlayacak ve 19 Temmuz günü saatler 24.00’ü gösterdiğinde sona erecek. Yarışmanın birincisi, Kaleiçi Old Town Festivali günlerinde bir hafta Kaleiçi tatilinin yanı sıra festival etkinlik noktalarında sahneye çıkma imkanı elde edecek.

            Sağlıklı ve sanat dolu günler dileğimle…

Bu yazı toplam 3361 defa okunmuştur.
Yorumlar