19 Nisan 2024
  • Antalya18°C

KARAKURT’TAN ORTAK HAREKET ETME ÇAĞRISI

Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, insanca yaşanacak bir asgari ücret için, iş kolunda örgütlü bulunan tüm memur ve işçi sendikalarını güç birliğine ve ortak hareket etmeye çağırdı.

Karakurt’tan ortak hareket etme çağrısı

02 Aralık 2021 Perşembe 17:03

Yazılı bir açıklama yaparak, tüketim ürünlerine yapılan zamların, yüksek enflasyon ve pahalılığın her geçen gün hayatı daha da çekilmez hale getirdiğini belirten Tüm Bel Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt, “Memur Sen ile Hükümet arasında imzalanan sözleşme hükmünü yitirmiştir. Ocak ayında maaşlarımıza yapılacak olan yüzde 5’lik artışlar anlamsız hale geldi. 2022 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Hükümet, yine en büyük payı kendi güvenliği ve bekası için ayırıyor. Her zaman olduğu gibi bu bütçeden de bizlerin payına yine sadaka ücret artışları düşerken, patronlara, işverenlere ve yandaşlara ise destek, teşvik ve kredi adıyla milyarlarca lira kaynak olarak aktarılmakta” dedi.

“MAAŞLARA EK ZAM İSTİYORUZ”

 Maaşlara gerçek enflasyon oranında ek zam yapılmasını beklediklerini kaydeden Karakurt, “Adaletsiz vergi dilimi uygulamasının kaldırılmasını, çalışırken aldığımız her ücretin emekli maaşına yansıtılmasını, 3600 ek göstergenin ayrımsız tüm çalışanları kapsamasını, sözleşmeli personele kadro hakkının verilmesini, sözleşmelerimiz üzerindeki olumsuz Sayıştay kararlarının iptal edilerek üst limit uygulamasının kaldırılmasını, toplu sözleşmeden doğan kazanılmış haklarımızın geriye dönük ödenmesi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

f9ca7d40-2bd1-4d40-bbaf-701aa246b1d8.jpg

“ASGARİ ÜCRET HERKESİ İLGİLENDİRİYOR”

Asgari ücret görüşmelerinin başladığına dikkat çeken Karakurt, şunları ifade etti:

“Günümüz koşullarında aylık 2 bin 825 lira ile geçinebilmek imkansız. Şu ana kadar asgari ücret konusunda herkes konuştu ama işin asıl sahibi olan işçilere ne istiyorsunuz? diye soran olmadı. Bugün için göreceli farklılıklarımız olsa da, yaşadığımız dert ve sorunlarımız ortak. İnsanca yaşanacak bir ücret hakkımızdır. Dolayısıyla; mücadelemizin de ortak olması gerektiğine inanıyoruz. Asgari ücret, milyonlarca işçinin kaderinin belirlendiği en büyük toplu sözleşme masasıdır aynı zamanda. Asgari ücrette yapılacak her artış ve düzenleme sadece işçileri değil, ülkemizdeki tüm çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. Asgari ücret meselesi, artık asgari insan olma meselesi haline geldi. Dolayısıyla da işçilerin mücadelesi bizim de mücadelemizdir.”

“ASGARİ ÜCRET İŞÇİLERE SORULMALI”

Asgari ücretin insanca yaşanacak bir ücret olabilmesi için, aylık kaç lira olacağının işçilere sorulması ve her işyerine asgari ücret masası kurulması gerektiğini ifade eden Karakurt, “Asgari ücret masasında yer alan TÜRK-İŞ, işçilerden gelen önerileri esas almalı. Asgari ücret görüşmelerinin her aşamasından işçiler bilgilendirilmeli ve pazarlık açık ve şeffaf yapılmalı. Hükümet ve işverenin en son teklifi işçilere sorularak referanduma gidilmeli. İşçiler tamam demeden asgari ücret anlaşması imzalanmamalı. Hükümet ve patronlara geri adım attırabilmek için iş bırakma ve grev dahil üretimden gelen gücümüz masaya konmalıdır” açıklamasında bulundu.

BİRLİKTE HAREKET ETME ÇAĞRISI

Son olarak, “Bölünürsek sermaye, birleşirsek emekçiler kazanır” diyen Karakurt açıklamasında, “Özgür, demokratik grevli ve toplu sözleşmeli bir sendika hakkının yasal güvenceye kavuşması ve insanca yaşanacak bir asgari ücret için, iş kolumuzda örgütlü bulunan tüm memur ve işçi sendikalarını gücümüzü birleştirmeye ve ortak hareket etmeye çağırıyoruz” ifadelerine yer verdi. Karakurt, Tüm Yerel Sen, Bem Bir Sen ve Türk Yerel Hizmet Sen Antalya İl Başkanlarına yazılı olarak birlik çağrısı yapıldığını da bildirdi. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 2165 defa okunmuştur
Yorumlar