20 Nisan 2024
  • Antalya16°C

İSVİÇRE HÜLYA EREN VE MEZAR TAŞLARININ YENİLENMESİ

Kahraman Köktürk

24 Ocak 2022 Pazartesi 01:40

Yurtdışında yaşayan hemşerilerimizin en küçük sosyal faaliyetlerini mümkün olduğunca siz değerli okurlarımıza aktarmaya çalışıyorum. Bu yazılarımızdan amacımız onların bu memleketin evlatları olarak yaşadıkları sorunları yerel basın olarak gündeme getirmek ve çözüm önerileri sunmaya çalışmak.
  Daha önce Almanya da yaşayıp ülkemizde memleketini ziyarete gelen bir hemşerimiz çocuklarını başka ülkelerde yaşayan yakınlarını ziyaret edenlere göre daha fazla karantina uygulamasına maruz kaldığını anlattım. Yazılarımız ile bu tarz sorunları kaleme alalım kayda geçsin. Her zaman söylediğim birşey var. Yurtdışında yaşayan insanlarımız bizim kendi evlatlarımız. Onların ülkemiz ile bağlantısını koparmadan orada söz sahibi olmalıdır.
  Avrupa da yaşanan ırkçı saldırılar artmaya başladı. Bu nedenle Almanya da örneğin bazen camilerimizin bahçesine domuz kafası atılması vb. gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Şimdi de İsviçre de yaşayan hemşerimiz Hülya Hanımın sorumluluk aldığı bir çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim. Müslüman kökenli mezarların mezar taşları kırılmış. Hülya hanım da kendi cebinden bu mezar taşlarını yenileme kararı almış.
  Hülya hanım futbolcu olan abisi yurtta kaldığı sırada ölünce mezar taşlarını yaptırmak için bir dernek kurmuş. Bu derneğin amacı vefat eden müslüman kökenli insanların mezar taşlarını kimsesiz ise bu dernek vasıtasıyla mezar taşlarını yaptırıyor. 
  Kendisi ayrıca futbol ile de ilgileniyor. Futbol konusundaki gelişmeleri daha sonra kaleme alacağız. Özellikle Almanya Futbol Federasyonunda altyapı antrenörü olan Evren Cebeci kardeşimin Antalya sevgisini de Antalyaspor sevgisini de hatırlatarak yazımızı noktalayalım
 
 
Bu yazı toplam 1060 defa okunmuştur.