18 Nisan 2024
  • Antalya22°C

GÜNEY’DEN ATSO İÇİN 15 PROJE

ATSO başkan adayı Reşat Güney, seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı 15 projeyi açıkladı. Askıdaki üyelerin oy kullanamamasına karşı olduklarını belirten Güney, Türkiye genelinde geçerli olan bu kuralı değiştirerek askıdaki üyelerin de oy kullanma

Güney’den ATSO için 15 proje

13 Eylül 2022 Salı 16:27

ATSO başkan adayı Reşat Güney, seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı 15 projeyi açıkladı. Askıdaki üyelerin oy kullanamamasına karşı olduklarını belirten Güney, Türkiye genelinde geçerli olan bu kuralı değiştirerek askıdaki üyelerin de oy kullanmasını sağlamak için çalışacaklarını kaydetti ve “Demokrasinin adı var kendisi yok” dedi.

Geçtiğimiz günlerde 1 Ekim’de yapılacak olan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Ekonomi İş Geliştirme ve Planlama Derneği (EKİPDER) Başkanı Reşat Güney, bu kez seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeleri kamuoyuna duyurdu. Dün sabah gazetecilerle şehir merkezindeki bir otelde buluşan Güney, 15 projesiyle ilgili ayrıntılı bilgi aktardı. Daha önceki toplantıda Antalya’nın 4T+1S’in (Tarım, Ticaret, Turizm, Teknoloji ve Sanayi) sadece 2 T’si tarım ve turizminden faydalanabildiğine dikkat çeken Güney, ticaret, teknoloji ve sanayiyi geliştirecek projeler hazırladıklarına işaret etti. Güney, üyelerine kazandıran, üyeleriyle kazanan ATSO için yola çıktıklarını vurguladı.

“EKONOMİK DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”

Üyelere ekonomik destek sağlayacaklarını kaydeden Güney, “Yönetim kurulu seçimleri bizim istediğimiz gibi gerçekleşirse tüm üyelerimize ekonomik destek sağlayacağız. ATSO üyelerimize inovatif destekler, Ar-Ge desteği sağlayacağız” dedi.

“İŞTİRAKLERİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ”

ATSO’nun aralarında ANFAŞ’ın da bulunduğu 50’den fazla iştiraki olduğuna dikkat çeken Güney, “Bildiğim kadarıyla ATSO’nun 52 iştiraki bulunuyor. Bu iştiraklerin tamamını gözden geçireceğiz, etkinliğini ve verimliliğini analiz edeceğiz. Şehre katkısının, niteliği ve kalitesinin eksik olduğunu düşünüyorsak o iştiraklerden ATSO’nun çekilmesini sağlayacağız. Paranın boşa gitmesini engelleyeceğiz. Buraya aktarılan parayla üyelerimizin gelişimi için kaynak yaratacağız” diye konuştu.

“HUZUR HAKKI ALMAYACAĞIZ”

Seçilmeleri halinde yönetim kurulunun ve meclis üyelerinin, iştiraklere temsilci olarak katılan üyelerin huzur hakkı almayacağını kaydeden Güney, hiçbir huzur hakkı talep etmediklerini, huzur haklarının tamamını ATSO’ya geri vererek nefer olarak görev yapacaklarını söyledi.

sam-3603.jpg

“ŞİRKET ŞUBE KURULUM MASRAFINI ÜLKE ORTALAMASINA ÇEKECEĞİZ”

Hizmet kalitesini artıracaklarının altını çizen Güney, şirket şube kurulum masrafının şirket kurulum masrafından daha fazla olduğuna dikkat çekerek, şirket şube kurulum masrafını ülke ortalamasına çekeceklerini kaydetti ve üyelere sundukları hizmetlerin Türkiye ortalamasının üstünde değil, aynı oranda olacağını vurguladı.

“NETWORK AĞI KURACAĞIZ”

Uluslararası network ağı kuracaklarını söyleyen Güney, “En fazla ticaret yapılan 10 ülkede 10 Avrupa şehriyle kardeş olunacağını bildirdi ve ticari işbirlikleriyle ticaretin daha da gelişeceğini, teknoloji transferi sağlanacağını açıkladı.

“TEKNOLOJİ MERKEZİ KURACAĞIZ”

Antalya’da teknoloji merkezine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Güney, “Daha önce Antalya OSB’de Teknopark açıldı ama orada internet bile az çekiyor. Bazen telefon bile çekmiyor. Kurdele ile açılmış bir teknopark. Faaliyetleri üniversite içerisinde sürdürülüyor. Emeklemedi bile. Biz bu yapıyı şehrin merkezine kurmak istiyoruz. Herkesin ulaşabileceği, tüm 4T+1S’in ulaşabileceği merkezde kampus kuracağız. Teknoloji merkezini kazandırmak için çaba sarf edeceğiz. Üniversitedeki, var olduğunu düşündüğümüz OSB’deki, ASSİM ile koordineli çalışarak merkezde kampus kuracak tersine beyin göçünün gelmesini sağlayacağız” şeklinde konuştu.   

ÖZEL ÇOCUKLAR İÇİN VAKIF

Özel Çocukları Destekleme Vakfı kuracaklarını bildiren Güney, özel çocukların eğitimleri ve meslek edinmeleri için kurslar açacaklarını, iş yaşamında yer almaları için tüm kurumlarla işbirliği yapacaklarını, çocukların ve ailelerinin gelecek endişesi duymasın diye çalışacaklarını vurguladı. Bünyamin Birkan’ın otizm konusunda Türkiye’deki en iyi hoca olduğunu belirten Güney, Birkan’ın düzenli eğitimler vermesini sağlayacaklarını açıkladı.

“UZMANLAŞMIŞ OSB’LER”

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin karma OSB olduğuna dikkat çeken Güney, burada yanıcı maddenin olamayacağını, depo kurulamayacağını ve paketleme yapılamayacağını dile getirerek açılacak olan yeni OSB alanlarının uzmanlaşmış OSB’ler olmasını sağlayacaklarını belirtti.

“TİCARET VE SANAYİ ODASINI AYIRACAĞIZ”

Ticaret ve Sanayi Odası’nı ayıracaklarını kaydeden Güney, bununla alakalı nereye başvurulması gerekiyorsa başvuracaklarını söyledi.

sam-3617.jpg

“LABORATUVARLAR KURACAĞIZ”

Turizm ve tarım sektörleri için şehrin dört bir yanında laboratuarlar kuracaklarını ifade eden Güney, üyelerin başka yerlere gitmek zorunda kalmayacağını kaydetti. O sektörlerdekilere rakip olmayacaklarının da altını çizen Güney, kaliteyi yukarı çekmek, üyeye hizmet için bunu yapacaklarını söyledi.

“TÜM İLETİŞİM KANALLARINI ÜYELERİN HİZMETİNE SUNACAĞIZ”

Açık kapı iletişim sağlayacaklarını ifade eden Güney, tüm iletişim kanallarını üyelerin hizmetine sunacaklarını söyledi. Böylece işlemler için ATSO’ya gelme oranını düşüreceklerini kaydeden Güney, üyelerin teknolojiyi kullanmasını sağlayacaklarını ve her yıl üyeler arasında memnuniyet anketi yapacaklarını bildirdi. 1050 üye arasında yaptıkları ankete göre memnuniyetsizlik oranının yüzde 85 olduğunu ifade eden Güney, memnuniyet oranını sürekli olarak ölçümleyeceklerinin altını çizdi.

“İŞBİRLİKLERİ YAPACAĞIZ”

Üniversiteler, eğitim kurumları, Antalya Barosu ve Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile işbirlikleri yapacaklarını bildiren Güney, şunları dile getirdi:

“Üniversite ile sanayiyi birleştireceğiz. Her sektörden 10 firma tespit edeceğiz. Üniversitelerle işbirliği yaparak bu firmaların kurumsallaşmasını sağlayacağız. İyi bir model oluşturacağız. Bu örnek firmaları tüm üyelerin baz almasını sağlayacağız. Firmalara hem ihracat için destek olacağız hem kurumsallaşmasını sağlayacağız hem de mesleki olarak en iyi hizmeti almasını sağlayacağız. ATSO’daki eğitimler için Antalya’daki tüm eğitim kurumlarıyla beraber çalışacağız. İhtiyaç analizi yaparak katılımcının doğru eğitim almasını sağlayacağız. Antalya Barosu ile işbirliği yapacak sektörle hukuku, adaleti bir araya getireceğiz. Hukuk danışmanlık ekibi kuracağız. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ile protokol yaparak danışmanlık birimi kuracağız. Şirket kurulurken bu birim sayesinde üyenin zaman ve para kaybetmesi engellenecek.”

“ASKIDAKİ ÜYELERİN OY KULLANMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Seçme ve seçilmenin en demokratik hak olduğunu vurgulayan Güney, askı/faal demeden tüm üyelerin özgür iradesinin sandığa yansımasını sağlayacaklarını bildirdi. ATSO üyelerinin faaliyetlerinden bağımsız olarak askıda olmaları nedeniyle seçimlerde oy verme haklarının ellerinden alınmasının önüne geçeceklerini söyleyen Güney, üyelerin borcu olmasının oy vermelerini engellememesi gerektiğini kaydetti. Askıdaki üyenin oy kullanamamasının ülke genelinde geçerli olduğuna da dikkat çeken Güney, askıdaki üyenin oy kullanması gerektiğini savunduklarını vurguladı. Antalya’daki üyelerin 3’te birinin askıda olduğunu belirten Güney, seçimi kazansalar da kazanmasalar da üyelerin demokratik haklarını kullanmalarını sağlamak için çalışacaklarını kaydetti. Başkan adaylarından birinin 15 bin civarında üyenin oy kullanmasını beklediklerini açıkladığına dikkat çeken Güney, ATSO’nun 53 bin üyesi bulunduğunu, bu söylemin yüzde 28’in yüzde 100’ü yönetecek demek olduğunu ifade etti. “Demokrasinin adı var kendisi yok” diyen Güney, toplantı sonunda kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Güney, 49 komiteden yer alacakları 20-22 komiteyi Cuma günü açıklayacaklarını da bildirdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2932 defa okunmuştur
Yorumlar