23 Nisan 2024
  • Antalya22°C

DEMRE’DE BARINAK TAŞINACAK

Demre’de turizm yolu üzerinde bulunan ve şehrin merkezi denebilecek bir noktada kalan Çayağzı’ndaki Sokak Hayvanları Barınağı, Yuva Mahallesi sınırları içerisindeki yaklaşık 32 dönümlük ormanlık alana taşınacak. Konuyla ilgili 5 bin ölçekli Nazım İmar

Demre’de barınak taşınacak

18 Eylül 2022 Pazar 17:43

Demre’de turizm yolu üzerinde bulunan ve şehrin merkezi denebilecek bir noktada kalan Çayağzı’ndaki Sokak Hayvanları Barınağı, Yuva Mahallesi sınırları içerisindeki yaklaşık 32 dönümlük ormanlık alana taşınacak. Konuyla ilgili 5 bin ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği kararı Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nden oy çokluğuyla geçti. Sokak hayvanlarının şehir içerisinde ciddi bir tehdit oluşturmaya başladığını belirten Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, toplum sağlığı ve güvenliğini sağlamaya çalıştıklarının altını çizdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Eylül tarihinde gerçekleştirilen meclis toplantısında gündeme gelen Demre Belediyesi sınırları içerisinde Yuva Mahallesi’nde yer alan 31671,87 metrekaresi barınak, 3769,09 metrekaresi yol alanını kapsayan Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisli alanın Belediye Hizmet alanı (Sokak Hayvanları Bakımevi) olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 5 bin ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edilmişti. Komisyonunun uygun bulduğu konu Cuma günü gerçekleştirilen devam meclisinde tekrardan gündeme geldi. AK Parti grubunun çekimser kaldığı plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edilerek meclisten geçti.

ÇETİN: “ÇEKİMSERİZ”

Sokak Hayvanları Bakımevi ile alakalı çalışmayı desteklediklerini ancak Yuva Mahallesi’ndeki yerle alakalı muhtar ve vatandaşların serzenişleri olduğunu belirten AK Parti Grup Sözcüsü Ali Çetin, evlere yakın diyerek yerle alakalı endişelerden dolayı çekimser kaldıklarını söyledi. Barınakların şehir merkezlerinden çıkartılarak uzak alanlara alınması çalışmasını bütün belediyelerin yapması gerektiğini dile getiren Çetin, yerleşim yerlerine 150-200 metrelik mesafelerin de yakın olduğunu kaydederek daha uzak mesafelere yapılması gerektiğini vurguladı. 

ali-cetin-002.jpg

BÖCEK: “BAZI OLUMSUZLUKLAR YAŞANIYOR”

Özellikle sokak köpekleriyle ilgili bazı yerlerde olumsuzlukların yaşandığına dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, Demre’nin turizm ilçesi olduğuna işaret etti. Sokak hayvanlarıyla ilgili Antalya’da ilk defa ilçeler içerisinde Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde barınak yaptıklarını hatırlatan Böcek, Büyükşehir Belediyesi olarak da 84 dönümlük alanda barınak çalışmaları olduğunu kaydetti. Demre’deki mevcut barınağın şehir merkezine çok yakın olduğuna dikkat çeken Böcek, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya’dan açıklama yapmasını istedi.

muhittin-bocek-buyuksehir-meclisi-subat-2020.jpg

KOCAKAYA: “MEVCUT BARINAK ŞEHRİN MERKEZİ DENEBİLECEK BİR NOKTADA”

Gösterilen hassasiyetlere katıldığını belirten Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ise, belediyecilikte vatandaşın mutluluğunun önemli olduğunu vurguladı. Toplumsal gerçekler ve toplumsal menfaatlerin de ön plana çıktığını kaydeden Kocakaya, “Şuanda sokak hayvanlarını rehabilite ettiğimiz alan Çayağzı dediğimiz turizm yolu üzerinde. Her gün binlerce turistin, özellikle yaz aylarında 50 otobüsün seyahat ettiği yol üzerinde bir yer. Yerleşim yerine de çok yakın. Şehrin merkezi denebilecek bir noktada, mahalle arasında. Hem hijyenik alamda çok sağlıklı değil hem de yol üzerinde sokak hayvanlarının etrafa dağılması söz konusu” dedi.

okan-kocakayaa.jpg

“SOKAK HAYVANLARININ SALDIRILARI SON DÖNEMDE ARTTI, CİDDİ BİR TEHDİT OLUŞTURMAYA BAŞLADILAR”

Bu nedenle bir müddettir çalışma yaptıklarını bildiren Kocakaya, Yuva Mahallesi sınırlarında bulunan alana en yakın evin yaklaşık 150-200 metre civarında uzaklıkta olduğunu söyledi. Oradaki vatandaşları tekrardan dinleyeceğini kaydeden Kocakaya, oradaki vatandaşların barınak olan yerlerde sokak hayvanlarının bırakılmasıyla ilgili telaşları olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

“Biz zaten sokak hayvanlarını rehabilite etmek için çalışıyoruz. Bununla ilgili Demre’de çok ciddi bir sorun var. Hem kapasite yetersizliği var hem de sokak hayvanlarının saldırıları son dönemde artmış durumda. Geçenlerde düğününe 15 gün kala bir kızımız sokak hayvanlarının saldırısına uğradı ve düğünü ertelenmek zorunda kaldı. Şehir içerisinde ciddi bir tehdit oluşturmaya başladılar. Hızlı bir şekilde rehabilite etmek lazım. 19 belediye içinde kendi çapımıza, nüfus ve gücümüze göre biz geçen yıl 565 köpek kısırlaştırmışız. Müdahale ettiğimiz vaka sayısı 2 bin. Bir ilçe belediyesine göre çok yüksek rakamlardayız. Buradaki amacımız toplum sağlığını ve güvenliğini sağlamak. Oradaki vatandaşları da dinleyerek, onların talepleri doğrultusunda revize edilebilir.” Kocakaya, yeni alanın şehrin dışında Kaş yolu üzerinde kaldığını ve Yuva Mahallesi’nin de yukarısında olduğunu vurguladı.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Konuşmalardan sonra yapılan oylamada plan değişikliği AK Parti Grubu’nun çekimser oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. HABER: MUSTAFA YETGİN

Bu haber toplam 3238 defa okunmuştur
Yorumlar