25 Nisan 2024
  • Antalya30°C

“AYRIMCILIĞI KABUL ETMİYORUZ”

Pratisyen ve uzman hekimlerin maaşlarına ek zam yapıldığını hatırlatarak tüm sağlık çalışanlarına zam yapılması gerektiğini vurgulayan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, “Tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vur

“Ayrımcılığı kabul etmiyoruz”

03 Aralık 2021 Cuma 18:02

Pratisyen ve uzman hekimlerin maaşlarına ek zam yapıldığını hatırlatarak tüm sağlık çalışanlarına zam yapılması gerektiğini vurgulayan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, “Tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değil. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz” dedi.

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi tarafından, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde “Ayrımcılığı kabul etmiyoruz” konulu basın açıklaması yapıldı. Ücret artışlarının tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yapılmamasına tepki gösteren sendika üyeleri, “Sağlıkçılar burada Bakan nerede?, Hakkımızı helal etmiyoruz, Ek zam hakkımız söke söke alırız, Hakkınız ödenmez dediler ödemediler, Sağlıkçıların sağlığını bozdunuz, İnsanca yaşamak bizimde hakkımız” yazılı dövizler açtı. Tepkilerini alkışlarla gösteren Türk Sağlık Senliler, “Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız, Hak hukuk dediniz hakkımızı yediniz” şeklinde slogan attı. Üyeler adına açıklama yapan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, “Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruridir. Bu zaruret sağlık çalışanlarının tamamı için geçerli. Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalı” diye konuştu.

sam-9132.jpg

“SAĞLIK ÇALIŞANLARINI YOK SAYMAK KABUL EDİLEMEZ”

“Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan tek tarafı açıklama ve düzenleme hakkaniyet ve adalet kavramından uzak. Ötekileştirmeye sebep olacak nitelikte” diyen Turan, “Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, TBMM'de yaptığı açıklamada, pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL'lik bir ücret artışı yapacaklarını ifade etmesinin ardından, birkaç saat sonra söz konusu düzenleme TBMM'de kabul edilmiştir. Böylesine bir süratle yapılan düzenleme ile sağlık çalışanlarını yok saymak, ekonomik sıkıntılarını görmezden gelmek, kayıplarının dikkate alınmaması kabul edilemez. Hoş görülemez” dedi.

“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÜCRETLERİNDE ARTIŞ YAPILMALI”

Türk Sağlık Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntı yaşadığını ve hepsinin ücretlerinde zam yapılması gerektiğini ifade ettiklerini söyleyen Turan, “Her zaman olduğu gibi sağlık çalışanlarının haklı talepleri için alanlardayız. Biz hep alanlardaydık her zaman alanlarda olacağız. Doktorlarımızın ücretlerinde artış yapılması zaruridir. Bu zaruret sağlık çalışanlarının tamamı için geçerlidir. Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalı. Çünkü, ekonomik olarak tüm çalışanların ciddi kayıpları var. Bu durum mutlaka düzeltilerek kayıplar telafi edilmeli” diye konuştu.

sam-9118.jpg

“AYRIMCILIK YAPILARAK BİR YERE VARILAMAZ”

Sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu vurgulayarak ekibin büyük bir bölümünün görmezden gelinemeyeceğini kaydeden Turan, “Zam, doktorlarımız için de geriye kalan tüm sağlık personelimiz için de gerekli. Türkiye Kamu Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değil. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz. Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli. Tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermeli” açıklamasında bulundu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2782 defa okunmuştur
Yorumlar