29 Mart 2024
  • Antalya17°C

AYNA SAHNELENDİ

Mustafa Çal’ın yazdığı ve Mehmet Özçatal’ın yönettiği ‘Ayna’ isimli tiyatro oyunu, GENÇDER’in katkılarıyla Uluslararası Gençlik Tiyatro Kulübü oyuncuları tarafından sahnelendi.

Ayna sahnelendi

17 Eylül 2021 Cuma 16:21

Uluslararası Gençlik Kültür ve Sanat Derneği’nin (GENÇDER) katkılarıyla  'Ayna' isimli tiyatro oyunu Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda sahnelendi. Mustafa Çal'ın yazdığı oyunu Mehmet Özçatal yönetti. Şiirde GENÇDER Başkanı Süleyman Güzel’in yer aldığı oyunu, Uluslararası Gençlik Tiyatro Kulübü oyuncularından Murat Yılmaz, Canan Akdeniz, Selin Taşkıran ve Hatice Kılıç sahneledi. Dekor ve kostümü Özlem Güzel, Mehmet Güzel, Ercan Tekin üstlenirken, oyunun müziklerini ise Fehmi Yıldırım ve Volkan Gencer canlı performansla sergiledi.

f729c950-bb8a-4cab-bf95-f0fdff33423e.jpg

“TİYATRO, İNSANLIK TARİHİNİN EN ESKİ SANAT DALLARINDAN BİRİ”

Unutulmaz anların yaşandığı oyun sonrasında, oyunda yer alan sanatçıları tanıtan Uluslararası Gençlik Kültür ve Sanat Derneği (GENÇDER) Başkanı Süleyman Güzel, tiyatronun ve sanatın önemine dikkat çekti. Tiyatronun insanlığa ait her duyguyu içinde  barındıran bir sanat dalı olduğunu belirterek,  toplumsal duygu ve düşünceleri en anlamlı aktarma araçlarından biri olduğunu söyleyen Güzel, “Toplumların kültürel gelişimlerinde önemli bir rol oynayan, eğitimiyle, sevgisiyle, güzelliğiyle, aydınlık düşüncesiyle ve hoşgörüsüyle birleştirici bir güç olan ve insanlar arasında köprüler kuran tiyatro, insanlık tarihinin en eski sanat dallarından birisidir” dedi. Bir sonraki programa daha müzikal ve uzun bir oyun hazırladıklarını da bildiren Güzel, oyunun sahnelemesinde emeği geçen, oyun yazarı ve yönetmenine, tüm oyunculara, teknik ekibe, dekor ve kostümcülere, sanatseverlere imkan sağlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

untitled-1-copy-044.jpg

OYUNU ÖNEMLİ İSİMLER İZLEDİ

Sanatseverler oyunu ilgiyle izledi. Oyunu izleyenler arasında Avrasya Sanat Kültür Edebiyat Bilim Dernekleri Federasyonu (ASKEF) Genel Başkanı Savaş Ünal, Konyaaltı Gençlik Derneği (KONGED) Başkanı Muhammed Çevik, Antalya Yörük Türkmen Gençlik Derneği Başkanı Ömer Köroğlu, Dünya Gençlik ve Spor Konfederasyonu Antalya İl Başkanı Teke Yöresi Avşar Yörükleri Derneği Başkanvekili ve Spor Başkanı Mustafa Sonugür de yer aldı. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

1eadf0c0-9560-4864-a8dd-5dd0bff4333f.jpg

Bu haber toplam 60136 defa okunmuştur
Yorumlar