29 Mart 2024
  • Antalya15°C

AKS’DE BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN SERGİLER AÇILDI

Antalya Kültür Sanat’ta, 2021 güz sezonunun ikinci sergisi Gündüz Düşleri, dün sanatseverlerin beğenisine sunuldu. 13 Şubat 2022 tarihlerine kadar açık kalacak sergi, geçtiğimiz günlerde açılan Şairler Neden Resim Yapar? Sergisini tamamlıyor.

AKS’de birbirini tamamlayan sergiler açıldı

02 Aralık 2021 Perşembe 16:54

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO), 2015 yılında kent sanatına kazandırdığı Antalya Kültür Sanat’ta (AKS), etkinlikler aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Şairler Neden Resim Yapar? sergisinin açıldığı AKS’de, dün de gerçekle kurgunun buluştuğu Gündüz Düşleri sergisi açıldı. Bir yandan ‘güncel sanat’ın izini sürerken, bir yandan da “Ressamlar Neden Şiir Yapar?” sergisinde altı çizilen “ara duruşlar / arada olma” haline vurgu yapan Gündüz Düşleri sergisi, uyanık haldeyken gerçek ve gerçek dışı görüntüleri birleştirerek hayal kurma eyleminden yola çıkıyor. Sergide eserleri bulunan Ani Çelik Arevyan  (fotoğraf), Mike Berg (heykel), Selçuk Demirel (illüstrasyon), Nermin Er(rölief), Esra Özdoğan (fotoğraf) ve Aras Seddigh (desen)’in seriler halindeki son dönem çalışmalarını bir araya getiren sergide hayal kurma ve gündüz düşü kavramları muğlak mekânlar, tekrarlanan tanımlı veya tanımsız imgeler, doğa soyutlamaları, yalnızlık teması gibi biçim ve ifadeler üzerinden anlatılıyor. 

sam-9069.jpg

13 ŞUBAT’A KADAR AÇIK

Mart-Nisan 2021’de Galeri Nev İstanbul’da açılan ve Antalya Kültür Sanat için yeniden uyarlanan sergide yer alan eserler, belleğin inşa ettiği ve çeşitli imgelerin tekrarıyla hikâyeleştirdiği zamansız, meknsız, kimliksiz sahne ve figürleri bir araya getiriyor. Gerçekle kurgunun buluştuğu resim, desen, fotoğraf ve heykeller, sanatçıların düş mekânlarına ve farklı anlamlar üretmek için araçsallaştırdıkları sembollere odaklanıyor. Gündüz Düşleri sergisi, 13 Şubat 2022 tarihleri arasında, Pazartesi hariç hergün 11:00-19:00 saatleri arasında gezilebilecek.

“ANTALYA’NIN SOSYOEKONOMİK HAYATINA KATKI VERİYORUZ”

Sergi açılışı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı Başkanı Davut Çetin, şehrin kültür ve sanat hayatına destek olmak için AKS’yi kurduklarını hatırlattı. ATSO olarak pandemi dönemi hariç bugüne kadar gerçekleşen birçok etkinliklerle Antalya’nın sosyoekonomik hayatına ciddi katkı verdiklerini söyleyen Çetin, “Pandemi döneminde sanat ve kültürel aktiviteler sanal ortamda gerçekleştirildi. Bu dönemde ise artık fiziki ve sanal ortamda devam ediyor. Umuyorum önümüzdeki günlerde Omicron varyantı ciddi bir sorun olmazsa, bütün faaliyetlerimiz fiziki olarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

sam-9050.jpg

AKS’NİN KENDİ SERGİLERİ

AKS’de yapılan sergilerin birçoğunun işbirliğiyle yapıldığına işaret eden Çetin, “Bu defa açtığımız sergiler çok önemli sergiler. AKS’nin kendi toparladığı ve düzenlediği, dizayn ettiği sergiler. Bütün Antalya’nın gelip görmesini istiyorum. Sanal ortamda da bu sergiler gezilebilecek” dedi.

BİRBİRİNİ TAMAMLAYAN SERGİLER

Serginin uyanıkken dalgın olma hali, uyanıkken görülen bir şeyin başka şeylere sürüklemesi ve zihinde kurgu bir dünya yaratması hali üzerine kurulduğunu belirten AKS Genel Müdürü Münevver Eminoğlu ise, Türkiye’deki güncel sanatın nabzını tutan önde gelen sanatçıların eserlerinin yer aldığını bildirdi. Serginin bir proje sergisi olduğunu açıklayan Eminoğlu, sanatçının değil fikrin ön plana çıktığını söyledi. Gündüz Düşleri sergisinin, Şairler Neden Resim Yapar? Sergisini tamamlayan bir sergi olduğunu söyleyen Eminoğlu, “Biz burada proje sergileri yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

sam-9062.jpg

EMİNOĞLU BİLGİLENDİRDİ

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra sergi alanı gezilirken AKS Genel Müdürü Münevver Eminoğlu, sergide yer alan eserler ve sanatçılarla ilgili bilgi verdi. HABER: YUSUF KATRAĞ

sam-9079.jpg

Bu haber toplam 51073 defa okunmuştur
Yorumlar