23 Nisan 2024
  • Antalya24°C

“ÜNİVERSİTE PERSONELİNE TAYİN HAKKI TANINMALI”

Üniversitelerde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre çalışan idari personelin, diğer memurlar gibi özür durumu tayin haklarından yararlanamadığına dikkat çeken Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, haksızlığa uğrayan üniv

“Üniversite personeline tayin hakkı tanınmalı”

22 Ocak 2020 Çarşamba 17:07

Üniversitelerde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre çalışan idari personelin, diğer memurlar gibi özür durumu tayin haklarından yararlanamadığına dikkat çeken Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, haksızlığa uğrayan üniversite idari personeline tayin hakkı tanınmasını istedi.

“HAKSIZLIK YAŞIYORLAR”

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, üniversitelerde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre çalışan idari personellerin özür durumu tayin haklarından yararlanamadıklarını belirtti. Konuyla ilgili bugün şube binasında bir basın açıklaması yapan Öztürk, “Üniversitede çalışan idari personel 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine tabi olarak çalışan kamu personeli olmasına rağmen, üniversitelerin kendilerine özgü durumları nedeniyle eş ve sağlık gibi özür durumu tayin hakkından yararlanamamakta. Nakil durumları açısından diğer memurlardan farklı uygulamalara maruz kalan üniversitelerde görev yapan idari personel bu yönüyle büyük bir haksızlık yaşamakta” dedi.

“AİLE BÜTÜNLÜKLERİ BOZULUYOR”

Üniversitelerdeki idari personelin, sağlıkla ilgili bir sorun dahi yaşasa tayin isteyemediğini vurgulayan Öztürk, “Bu da var olan sağlık sorunlarının düzenli tedavi imkanı olmadığı için daha da artmasına ve ilerlemesine neden olmakta. Ayrıca eş ve çocuklarından ayrı kalan idari personelin eşleri arasında huzursuzluk yaşanmakta, bazıları boşanma aşamasına gelmekte, dolayısıyla aile bütünlükleri bozulmaktadır” diye konuştu.

“HAK MAHRUMİYETLERİNE KAYITSIZ KALAMAYIZ”

Üniversitelerdeki keyfi uygulamaların da çalışanlar üzerinde psikolojik baskı oluşturduğunu söyleyen Öztürk, “Yer değiştirme talebi olan ve muvafakat için kurumu ile sorun yaşayan personele yapılan keyfi uygulamalar da çalışanlar üzerinde psikolojik baskı oluşmasına neden olabilmektedir. Mobbinge maruz kalan üniversite çalışanları verimli ve kaliteli iş üretememektedir. Türk Eğitim Sen olarak bu hak mahrumiyetlerine kayıtsız kalmamız mümkün değil” diyerek YÖK’e gönderilmek üzere dilekçe kampanyası başlattıklarını bildirdi.

“YÖK’TEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Kampanya kapsamında, YÖK’ün üniversitelerde görev yapan personelin, 3 yıl görev yapmak kaydıyla isteğe bağlı olarak özürleri varsa bu özür durumlarına binaen diğer üniversitelere geçişine imkan sağlayacak ve karşılıklı yer değiştirme hakkını da kapsayacak şekilde bir yönetmelik çıkarmasını talep ettiklerini kaydeden Öztürk, “YÖK bu talebimizi hayata geçirirse, üniversite personeli daha huzurlu, verimli ve mutlu olarak çalışacaktır. Dolayısıyla YÖK’ün konuyu bir an önce gündeme almasını ve çözüm üretmesini bekliyoruz. Mücadelemiz sonuç alınıncaya kadar devam edecek” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 3935 defa okunmuştur
Yorumlar