20 Nisan 2024
  • Antalya18°C

PERİNÇEK’TEN AGC’YE ZİYARET

“Üretim Devrimi Kurultayı” kapsamında Antalya’ya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. AGC Başkanı Mevlüt Yeni’den sektörün sorunlarını dinleyen Perinçek, Anadolu basınının ayakta kalması gerektiğin

Perinçek’ten AGC’ye ziyaret

06 Aralık 2019 Cuma 17:35

“Üretim Devrimi Kurultayı” kapsamında Antalya’ya gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. AGC Başkanı Mevlüt Yeni’den sektörün sorunlarını dinleyen Perinçek, Anadolu basınının ayakta kalması gerektiğini vurguladı.

Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı tarafından Genel Başkan Doğu Perinçek’in de katılımıyla “Antalya Üretim Devrimi Kurultayı” düzenlendi. Kurultay öncesi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek partililerle birlikte Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti. Uzun süre AGC Başkanı Mevlüt Yeni ile sohbet eden Perinçek, basının sorunlarını dinledi.

CEMİYETLE İLGİLİ BİLGİ AKTARDI

AGC ile ilgili Perinçek’e bilgi aktaran Başkan Yeni, “Biz, klasik tabela örgütçülüğünün dışında bir derneğiz. Gönüllülük esasına göre burada bulunuyoruz. Burası bütün gazetecileri temsil ediyor. 360 üyemiz var. Sarı basın kartlı üye bakımından Türkiye’deki gazeteci örgütleri arasında ilk 5’teyiz. 36 yıllık bir kuruluşuz. Yaklaşık 50 civarında meslektaşımızın çocuğunu okutuyoruz. Antalya bir turizm şehri. Ülkemizin tanıtımına, kentin gelişimine katkı sağlayan önemli projelere destek veriyoruz. Hem uluslararası arenada hem de Antalya’daki kamu, özel sektör ve STK’larla medya ile ilgili konularda işbirliği içerisindeyiz. Üyelerimize, meslektaşlarımıza nasıl faydalı olabiliriz, bunun derdi içerisindeyiz ” dedi.

“1200 GAZETE SAYISI 200’E DÜŞER”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı yaptığını da hatırlatarak basının içinde bulunduğu sıkıntılara dikkat çeken Yeni, “Türkiye’de medya yapılanması hem emekçiler açısından hem de işveren açısından iyi gitmiyor. Anadolu medyası da aynı şekilde. Anadolu’da günlük yayın yapan Konfederasyonumuz bünyesinde 1200’e yakın gazete var. Bu gazeteler yerel demokrasilerin yaşamasında, gelişmesinde çok büyük katkı sağlıyor. İcra iflas ilanlarının internette yayınlanması konusu gündeme geliyor. İcra iflas ilanları çıksın-çıkmasın gibi bir korku salınıyor. Son adalet reformunda çıkacak diye korkuyorduk, neyse ki bir daha ötelendi. Bir nefes daha aldık. İcra iflas ilanlarının gazetelerde yayınlanması kaldırıldığı an Anadolu’daki 1200 gazete sayısı 200’e düşer. Hepsi kapanır. Çünkü, oradan gazetelerin ciddi bir ilan geliri var ve öyle ayakta duruyorlar” diye konuştu.   

“ANADOLU BASINI AYAKTA KALMALI”

Anadolu basınının Türkiye demokrasisine büyük hizmetleri olduğunu vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise, “Anadolu’da demokrasi var. O büyük sermayenin egemenliği söz konusu değil. Onun için daha özgür. Ondan dolayı Anadolu basınının ayakta kalması lazım. 1200 gazete 200’e düşmemeli. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Resmi ilanlarla ilgili aktif bir mücadele içerisindeyiz. Resmi ilanlar devam etsin şeklinde hükümetle, devletle görüşüyoruz” dedi.

sam_1614.jpg

“TURİZMDE YATAK SAYISI PLANLANMALI”

Antalya’nın ana sektörlerinden turizmin de konuşulduğu ziyarette sağlık turizmine ağırlık verilmesi gerektiği vurgulandı. Antalya’daki yatak arzı fazlalığına dikkat çeken Perinçek, “Talepten fazla arz var. Fransa’daki turist sayısı Türkiye’nin 3-4 misli ama yatak sayısı Türkiye’den az. Daha az yatakla daha çok turist ağırlıyorlar. Bizde yatak arzı plansız. Plan yapılması lazım” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE, ATLANTİK’TEN ASYA’YA DOĞRU GİDİYOR”

Türkiye’nin bir karar dönemine girdiğini de söyleyen Perinçek, “Türkiye, üretim ekonomisini kurmak zorunda. Bu karar dönemi ciddi değişiklikler getiriyor. Türkiye, Atlantik sisteminden Asya’ya doğru gidiyor. Yeni bir dünya kuruluyor, o yeni dünyada da Türkiye’nin önemli bir yeri var. Vatan Partisi de o yeni dünyanın kuruluşu ve Türkiye’nin Asya’da konumlanması, Atatürk devrimini tamamlaması programına kendini odakladı. Partimizin önünün açıldığı bir sürece girdik” ifadelerini kullandı.

sam_1622.jpg

BASIN MÜZESİ GEZİLDİ

Ziyaretin sonunda AGC Başkanı Yeni, günün anısına Perinçek’e Atatürk’ün imzası bulunan kravat ve Cemiyetin flamasını hediye etti. Daha sonra hep birlikte aşağı kattaki basın müzesi gezildi. Kendisi de gazeteci olan Perinçek, gazetecilerin kullandığı tarihi makinaları ve siyasilerin yer aldığı eski fotoğrafları dikkatle inceleyerek Yeni’den bilgi aldı. HABER: YUSU KATRAĞ

sam_1637.jpg

Bu haber toplam 1816 defa okunmuştur
Yorumlar