19 Nisan 2024
  • Antalya21°C

“OKULLARIMIZIN KAPATILMASINI İSTEMİYORUZ”

Covid-19 salgınına karşı sınıftaki öğrenci sayılarının ve sınıfta kalma süresinin azaltılması gerektiğine dikkat çekerek eğitim çalışanlarının yüz yüze eğitimi desteklediklerini vurgulayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Okulları

“Okullarımızın kapatılmasını istemiyoruz”

13 Eylül 2021 Pazartesi 17:32

Covid-19 salgınına karşı sınıftaki öğrenci sayılarının ve sınıfta kalma süresinin azaltılması gerektiğine dikkat çekerek eğitim çalışanlarının yüz yüze eğitimi desteklediklerini vurgulayan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Okullarımızın kapatılmasını istemiyoruz ve hem öğrencimize hem de eğitim çalışanlarına daha güvenli bir eğitim alanı istiyoruz” dedi.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında, dün Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’in Atatürk anıtı önüne Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini koyduğu törene katılan tek sendika Türk Eğitim Sen oldu. Sendika üyesi öğretmenlerle birlikte törene katılarak sendikanın çelengini sunan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eğitim çalışanlarının yüz yüze eğitimin devam etmesini istediklerini vurguladı. Salgın nedeniyle sınıftaki öğrenci sayılarının azaltılması ve sınıfta kalma süresinin kısaltılması gerektiğini belirten Öztürk, okulların kapatılmasını istemediklerini kaydetti.

12954ac0-7ef1-4036-b924-bb68be324fd4.jpg

“YÜZ YÜZE EĞİTİMİ DESTEKLİYORUZ”

Türk Eğitim Sen olarak okulların açılmasını ve yüz yüze eğitimi desteklediklerini vurgulayarak yaşanan eksikliklere dikkat çeken Öztürk, “Salgına karşı okullarımızda, Antalya Valiliği, Kaymakamlıklar, İl İlçe Milli Eğitim ve Okul müdürlükleri tarafından gerekli tedbirler alınıyor. Uzun süre yetecek maske ve dezenfektan okullarımıza temin edilmiştir. Ancak okullarımızda yeterli hizmetli personel yok. Güvenlik personeli yok. Bu hafta İŞKUR’dan temizlik personeli çalışanların iş başı yapacağı bilgisi var. Güvenlik personeli ile ilgili bir gelişme yok. Okul giriş çıkışlarımız kontrolsüz” dedi.

f592ccfc-3372-456a-a999-bf2133821704.jpg

“OKULLARIMIZIN KAPATILMASINI İSTEMİYORUZ”

Sıraların küçük olması nedeniyle sosyal mesafe kuralına uyulmadığına dikkat çeken Öztürk, “Sınıfınızdaki 1 metre 10 santim boyundaki bir sıraya, 1 metre 50 santimlik sosyal mesafe kuralını koruyarak 2 öğrencinizi nasıl oturtursunuz?” sorusunu yöneltti. Bunun mümkün olmadığının altını çizen Öztürk, “Bu nerden çıktı? diyeceksiniz. Derslikler kalabalık sınıflar da 40 dakika aynı ortamda kalmak ve hiç maske çıkarmadan durmak neredeyse imkansız. Dersliklerde öğrenci sayılarını azaltsak, sınıfta durma süresini 30 dakikaya indirsek hastalığın bulaşmasına engel oluruz kanısındayız. Biz eğitim çalışanları yüz yüze eğitimi destekliyoruz. Okullarımızın kapatılmasını istemiyoruz ve hem öğrencimize hem de eğitim çalışanlarına daha güvenli bir eğitim alanı istiyoruz. Okullarımızda maske, mesafe, temizlik kurallarına uymak istiyor ve yetkililerden destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SAĞLIKLI BİR EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DİLEDİ

Son olarak, “Bugün İlköğretim Haftası nedeni ile Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda eğitim çalışanları adına törene katılıp çelenk koyduk ve saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşımızı okuduk” diyen Öztürk, tüm eğitim çalışanlarının İlköğretim Haftasını kutlayarak sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diledi. HABER: EROL YILDIZOĞULLARI

Bu haber toplam 3649 defa okunmuştur
Yorumlar