25 Nisan 2024
  • Antalya21°C

MURATPAŞA BELEDİYESİ, ANTAB ÜYESİ OLDU

Muratpaşa Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısında, Akdeniz Belediyeler Birliği’nden (ABB) ayrılarak Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği’ne (ANTAB) üye olunması kararı alındı.

Muratpaşa Belediyesi, ANTAB üyesi oldu

05 Aralık 2019 Perşembe 16:50

Muratpaşa Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısı dün gerçekleştirildi. 22’si yazılı, 6’sı sözlü olmak üzere toplam 28 madde karara bağlanan toplanda, AK Partili Meclis üyesi Ercan Merthatun 2 maddede grup kararına uymayarak aksi yönde oy kullandı. Meclis üyelerine boş bulunan 1. Dereceli Başkan Yardımcılığına Hasan Kaçmaz’ın, boş bulunan 1. Dereceli Zabıta Müdürlüğüne ise Gülnur Karaarslan’ın atandığı bilgisi verilen toplantıda, Başkan Ümit Uysal’a Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Antalyaspor Kulübü Derneği ve Muratpaşa Belediyesi Spor Kulübü Derneği ile protokol yapma yetkisi verildi. 2020 – 2023 yılları arasında sporculara nakdi yardım yapılmasıyla ilgili de yetki verildi. ANTAB üyeliği kararı alınarak 3 asil, 2 yedek üye seçilen toplantıda, ABB üyeliğinden çıkma kararı da alındı.

sam_1546.jpg

GRUP SÖZCÜLERİ ENGELLİLERE YÖNELİK DUYARLILIKLARINI DİLE GETİRDİ

Toplantı öncesinde gündem dışı söz alan parti grup sözcüleri, İzmir’de bir Alevi vatandaşın evlerinin duvarına yazı yazılmasına tepki gösterdi. Kırcami sorununun çözümünden dolayı emeği geçenleri kutlayan sözcüler, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle de duyarlılıklarını gösterdi. 5 Aralık’ın da kadına seçme ve seçilme hakkı verilişinin yıldönümü olduğunu hatırlattılar.

GÖNEN BELEDİYESİ’YLE KARDEŞLİK KARARI

Kararların genellikle oy birliğiyle alındığı toplantıda, Isparta’nın Gönen Belediyesi’yle Kardeş Kent İlişkisi kurulması kararlaştırılarak ilişkinin kurulması için Başkan Ümit Uysal’a yetki verildi.

sam_1539.jpg

UYSAL’A YETKİLER VERİLDİ

Toplantıda Belediye ile Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü arasında AIDS ile mücadele için protokol yapılabilmesi için Başkan Ümit Uysal’a yetki verildi. Ayrıca Uysal’a, Antalyaspor Kulübü Derneği ve Muratpaşa Belediye Spor Kulübü Derneği’yle de protokol yetkisi verildi. Uysal’a, 2020 – 2023 yılları arasında amatör sporlara ve sporculara destek verilmesi ve spora teşvik için yapılacak nakdi yardımlar için de yetki verildi.

KAYMAKAMLIĞA 3 YILLIK TAHSİS

Toplantıda, mülkiyeti belediyeye ait Haşimişcan Mahallesi’ndeki eski hizmet binasının Muratpaşa Kaymakamlık hizmet binası olarak kullanılmasına devam edilmesiyle ilgili konu da gündeme geldi. Yapılan oylama sonunda binanın 3 yıl süreyle bedelsiz olarak Muratpaşa Kaymakamlığına tahsis edilmesi kararlaştırıldı.

ANTAB’A ÜYE OLUNDU

Toplantıda, Antalya Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Alt Yapı Hizmet Birliği’ne (ANTAB) üye olunması kararı da alınarak Belediye’yi temsil etmek üzere 3 asil, 2 yedek üyenin seçimi yapıldı. Gizli yapılan oylamaya CHP Grubu isim önerdi. Yapılan oylamada CHP’nin önerdiği Gürsel Güler, Canan Keleş ve Kamil Korkmaz asil, Derya Karakoç ve Yılmaz Altun ise yedek üyeliğe seçildi.

ABB ÜYELİĞİNDEN AYRILDI

Toplantıda Başkanlığı’nı AK Partili Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün yaptığı Akdeniz Belediyeler Birliği’nden (ABB) ayrılmaya yönelik de karar alındı. AK Parti’nin çekimser kaldığı karar oy çokluğuyla meclisten geçti.

MERTHATUN GRUP KARARINA UYMADI

Gündemin 16’ncı maddesinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planına plan notu eklenmesiyle ilgili askı süresi içerisinde yapılan itirazlar değerlendirildi. AK Partili Meclis üyesi Ercan Merthatun, bu maddede grup kararına uymayarak itirazın reddi yönünde oy kullandı. İtirazların reddi kararı oy çokluğuyla alındı. 17’nci maddede ise Demircikara Mahallesi’ndeki 7273 ada 1 parselin sosyal tesis alanından özel sosyal tesis alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itirazlar görüşüldü. Grup kararına uymayan Merthatun yine itirazların reddi yönünde oy kullandı. Red kararı oy çokluğuyla alındı.       

ERMİŞ’İN İSMİNİN VERİLMESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Toplantıda, 23 Eylül’de geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybeden Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Sertaç Ermiş’in adının Belediye’ye ait herhangi bir alana verilmesi önerildi. Konu oybirliğiyle İsim Verme Komisyonu’na havale edildi.

HER MECLİSTE SAYGI DURUŞU YAPILARAK İSTİKLAL MARŞI OKUNACAK

Gündemin son maddesi olarak her ay düzenlenen olağan meclis toplantısında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Türk milleti ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması önerildi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

GELECEK AY 3 OCAK’TA TOPLANILACAK

Muratpaşa Belediyesi’nin gelecek ay düzenlenecek meclis toplantısı 3 Ocak 2020 tarihinde Cuma günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1797 defa okunmuştur
Yorumlar