28 Mart 2024
  • Antalya19°C

KORKUTELİ BELEDİYESİ VE BİLBOARDSUZ BAŞKAN

Kahraman Köktürk

24 Haziran 2020 Çarşamba 10:52

Korkuteli Belediyesi yeni başkanı Ömer İşlek. Aday olduğu zaman ilçedeki bazı kişiler iddia olarak ilçede tanınmadığını söylüyordu. ankara da öğrencilik yıllarını geçirmiş biri olarak Ömer
İşlek' in Ankara siyasetinde ulaşabildiği yerleri öncesinden biliyordum. Seçildikten sonra çalışmalarından dolayı halkın arasında tişörtlü başkan deniliyordu. Denilmesinin sebebi de ilçede işçilerle beraber kazma kürek salladığı içindi. seçimin hemen ardı yazdı ve Ömer İşlek işçilerle beraber çalışıyordu. Takım elbisesi değil tişört giyerek çalışıyor denildi. 
Geçtiğimiz günlerde Ömer İşlek gazetecilerle beraber 13 ayı değerlendirme toplantısı yaptı. 13 aylık çalışmasının karşılığında yerel basın karşısına çıktı. Sosyal medyada canlı yayın esnasında başkan her soruyu cevaplamak kararı alıyorlar. Bu da kendine özgüvenin eseridir. Antalya'dan gazeteci Ahmet Demir, Korkuteli den Yaşar Uz, Korkuteli TV Hasan Ünal ve gazeteci Murat bey var. yayının başında "başkanın konuşması  çalışmaktan 13 aydır takım elbiseyi çoğu defa giyemedim şimdi takım elbise giydik" oldu.  Antalya yerel basının temsilcisi Ahmet Demir'in Korkuteli de çok hızlı bir çalışma var? sorusuna başkanın cevabı oy amaçlı değil proje odaklı çalışma yapacağız." oldu. 
Başkanın konuşmasının başında dikkatimi çeken "Korkuteli yerel yönetim anlamında 35 yıl geriden gidiyor iddiası varmış. Seçim çalışmaları sırasında bu arada geride kalmanın kapanması için çalışacağız demiştim. Normal belediyecilikde üç dört yıl yatan başkanlar varken son bir iki yıl çalışmaya başlar ve seçime girer. Benim niyetim bir yıl içerisinde yapılan çalışmaları bir kitapçıkla anlatıyoruz. Seçim zamanında dağıttığım kitapçıkta vaadettiğim projelerden sadece iki proje kaldı." 
 Başkan konuşmasında benim de Ankara da bildiğim çevresini anlatan bir cümle kullandı.   "Korkuteliyi devletin en üst makamında temsilde edebilirim Garipçe köyünde (benim de akrabalarımın yaşadığı köydür ) bağdaş da kurarım. Ankara da çalıştığı ve kendisinin cümlesi yeni nesil belediyecilik anlayışım var. Ankara'da danışmanlık yaptığım esnada 981 ilçede belediyeleri ziyaret ettim yirmi beş yıldır siyasetin içerisindeyim danışmanlık kariyerim var.  Bu çevre de Korkuteli'ne Ankara'dan olacak bürokratik yatırımlar hızlanıyor. 60 milyonun üstünde borçlanma ile aldım belediyeyi ve  nüfusa göre gelen para ile sadece personel maaşı ödenir. bunu çözebilmek için  ya borçlanacağız veya üreteceğiz dedik . Bu zamana kadar 13 milyon borçlanmış. Ama tasarruf tedbirleri kapsamında örneğin dışarıya çöp ihalesini kesiyoruz beş tane çöp arabası geliyor. Başkanın Ankara da olan bağlantılar için çok önemlidir. Bu hareket ile Korkuteli Belediyesi bu çöp arabası temin etmesiyle dört yılda on milyon tasarruf edeceğiz dedi. Köylere 14 milyon harcama yaptık. Köylerde altyapı çalışmaları yaptık. Hayvan pazarı projesi bitiyor 
 Bakınız kendisi de Antalyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Korkuteli doğalgaza kavuşacak dediğinde bende kendisinin yanındaydım. Bakın Ömer İşlek doğalgazla ilgili konuşurken kendisini ön plana çıkartmayan bir cümle kurdu. Emeğin çoğu kime aitse ona emanet ediyor. Başkan burada başta    doğalgaz botaş görüşmesi Korkuteline doğalgaz gelmesi ile ilgili zerre katkım yok. en büyük emek Mevlüt Çavuşoğlu'nun emeği verdi. Kemal sancaktar ve Ak Parti teşkilatları bu çalışmaların hamisi onlara  teşekkür ediyorum. Ben başkan olarak takip ediyorum. 10 Temmuza kadar yapım ihalesi başlıyor. Yer teslimi yapılacak Eylül ayında 41 km için kazma başlıyor. 15 aylık süreçte Botaş 41 km için çalışırken enerya da merkezde doğalgaz çalışması yapılacak. Belediyenin asfalt dökerek kırk yıllık toz sorununu çözmek için bekleyeceğiz çünkü doğalgaz geliyor dedi. burada farklı bir başkanlık sistemi izlediğini kabul etmek lazım. Çünkü genelde belediyeler kr dök yeniden yap olarak asfalt döker. Ama korkuteli belediye Başkanı ömer İşlek bu sefer bekleyeceğiz ve bir seferinde yapacağız diyor. Sözlerinin devamında tüm ilçe için 108 km asfalt yapmam gerekiyor ve bunun maliyeti elli milyon TL asfalt .Başkan Telekom CV ve Enerya yani üç kurumla görüştük. Korkuteli 15 ay içerisinde köstebek yuvası gibi kazılacak ama sonrasında bizde asfalt yapacağız dedi.
  Korkuteli Kanal projesi sayesinde ilçe yayla turizmi haricinde tur turizmi içerisine de girecek. Şu anda Finike merkezli bir tur şirketi Korkuteli'ni Yeşilova Salda gölü ile birleştiriyor. Ama başkan ülke genelinde büyük firmalar ile de görüşmeler yapıyor. Onu da o firmalarda olan öğrencilerimden duyuyorum. Eski Dallas olarak bilinen ve benim de Gölhisar a görev yaparken çok geçtiğim yere de Seyir Terası bitiyor. Benim imar konusunda da başkanın çalışmaları olacağını ve merkezde bekleyen sorunlar olduğunu da biliyorum.
  Elbette köşe yazısının başlığına da gelmek gerekiyor. Korkuteli Belediye başkanı Ömer İşlek son zamanlarda belediye başkanları arasında moda olan bilboard ve tabela reklamları ile belediye başkanlığı yapmayacağını söylüyor. Özellikle tamamlanan bir projenin son rötuşunu yaparak tabela dikmenin bilboardlara çıkmanın yerine halkın yüreğine dokunmaya çalıştığını söylüyor.  
   Son olarak benimde Korkuteli ilçesine yönelik projelerim var. Özellikle ilerleyen zamanlarda aşçılık mesleğine atılacak öğrencilerimin tercihlerinde yaylalı ürünler olması konusunda. ayrıca sosyal projelerimizle bu zamana kadar Korkuteli Yelten İlköğretim okulu engelli wc si Lokman Hekim Sağlık meslek lisesi mobilya bağışı ve tüm köy okullarına kırtasiye yardımlarına ek projelerimizde olacak. Kendisi ile görüşeceğiz.
Bu yazı toplam 3781 defa okunmuştur.