29 Mart 2024
  • Antalya26°C

KEPEZ VE YÜZME ETKİNLİKLERİ

Adem Vural

05 Aralık 2019 Perşembe 00:28

Antalya malum denizle iç içe olan bir şehir. Bilhassa kilometrelerce sahili olan Antalya’da yüzme konusunda ne kadar ilgiliyiz?
Antalya gibi bir turizm kentinde yüzme sporunun çok daha revaçta olması lazım.
Kanaatimce bu konuda senelerce yüzme öğrenme konusunda etkinlikleri hep ihmal ettik.
Hatırlayacağınız gibi Muratpaşa Belediyesi bu konuda geçtiğimiz senelerde herkesin yüzme öğrenmesi için projeler yapmıştı.
Şimdi de Kepez Belediyesi bu hususta hakikaten ev hanımlarına yönelik bir çalışma başlattı.
    Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük Eylem Planı Kapsamında Hazırlanan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesine Kepez Belediyesi de destek verdi. Spora ve sporculara yönelik önemli projelere imza atan Kepez Belediyesi, 10 bin ev hanımına yüzme öğretecek. 
    Kepez Belediyesi, Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük Eylem Planı Kapsamında Hazırlanan ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ Projesi kapsamında Kepezli hanımlara yüzme öğretiyor.  Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 81 ilde hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” kapsamında Kepez’de de bayanlara ücretsiz yüzme kursları veriliyor. Kepez Belediyesi’nin Adnan Menderes Olimpik Yüzme Havuzu’nda açılan yüzme kursları ev hanımları tarafından büyük ilgi gördü.
Antalya’da yaşayıp, yüzme bilmiyor olmanın kendileri için büyük bir eksiklik olduğunu dile getiren kadın kursiyerler, kendilerine kapılarını sonuna kadar açan özellikle ev hanımlarına ayrı bir önem veren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ettiler. Spora ve sporculara yönelik önemli projelere imza atan Kepez Belediyesi, 10 bin ev hanımına yüzme öğretmeyi hedefliyor. 
Ben şahsen bu projenin çok gerekli olduğunu düşünüyorum.
İlgililere teşekkür ediyorum.
Mutlu kalın.
Bu yazı toplam 1094 defa okunmuştur.
Yorumlar