19 Nisan 2024
  • Antalya20°C

KAYA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

MHP eski İl başkanlarından Ali Adnan Kaya, 1 Eylül’de yapılacak olan İYİ Parti Antalya birinci İl Kongresi’nde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Kaya adaylığını açıkladı

12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:32

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski il başkanlarından Ali Adnan Kaya, İYİ Parti’nin 1 Eylül’de gerçekleştirilecek olan birinci Antalya İl Kongresi’nde başkanlığa aday olduğunu, dün İYİ Parti Antalya İl Başkanlığında düzenlediği toplantıda açıkladı. Çok sayıda partilinin Kaya’ya destek verdiği açıklamaya katılan, diğer adaylardan Mehmet Başaran ile İlhami Okudan ve adaylıkta adı geçen Nihat Kavşut, Kaya’ya başarı diledi.

sam_3821.jpg

“İYİ Kİ DE İYİ PARTİ’Yİ KURDUK”

Kendisini tanıtarak siyasi hayatından bahseden Kaya, MHP il başkanlığı görevinden alınmadan önce olağanüstü kongre için Meral Akşener’e verdiği desteği anlattı. 15 Mayıs’taki Tarla kongresine 40 delege ile katıldıklarını hatırlatan Kaya, döndükten sonra MHP İl Başkanlığı görevinden alındığını söyledi. Uzun çalışmalardan sonra Meral Akşener önderliğinde İYİ Parti’nin kurulduğunu ifade eden Kaya, “Delegelerle ve gönül verenlerle yapılan istişare toplantıları sonucu Genel Başkanımızın liderliğinde İYİ Parti’yi kurduk. İyi ki de kurduk. Ülkeyi sahipsiz bırakmadığın, bizleri AKP’nin koltuk değneği yapmadığın, sokakta bırakmadığın için yüreğine sağlık Meral Akşener” dedi.

sam_3829.jpg

 “BİRAN ÖNCE KURUMSALLAŞMALIYIZ”

“Bizim bir an önce oğlan kongrelerimizi yapıp kurumsallaşmamız lazım” diyen Kaya, “İl yönetimimizle, ilçe başkanlarımız ve yönetimleri, il ve ilçe delegelerimizle, partililerimizle birlikte en ücra noktalara girip, teşkilat yapılarımızı güçlendirmemiz, partililerimizin iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmamız, kişisel kavgalardan uzak durmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

sam_3835.jpg

“KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ”

Makamların bir emanet olduğunun altını çizen Kaya, “Kimseyi kırma, ötekileştirme, insan ayrımı yapma hakkımız yok. Bizlere bu makamlar partiyi büyütmek için veriliyor. Daha fazla insan kazanmak için her türlü gayreti göstereceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, kırmayacağız. Kapımıza gelen her insanın sorununu çözebilmek için gayret sarf edeceğiz. Genel Başkanımız Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı ve birinci parti olmak için kolları sıvadık. Aday arkadaşlarımızın hepsi birbirinden seviyeli ve bu makama yakışan kişiler. Bu demokrasi yarışında tüm aday arkadaşlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

“GENEL MERKEZ DEMOKRASİ ŞÖLENİ İSTİYOR”

Genel Başkan Meral Akşener’in her adaya aynı mesafede olduğunu, genel merkezin işaret ettiği bir adayın olmadığını söyleyen Kaya, genel merkezin tam bir demokrasi yarışı olmasını istediğini ifade etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1530 defa okunmuştur
Yorumlar