20 Nisan 2024
  • Antalya19°C

HIZ VE KURALSIZLIK…

Ömer Yetgin

06 Aralık 2019 Cuma 00:02

 

  Antalya’da öyle mahalle cadde ve bulvarlar var ki; kelimenin tam anlamıyla araç sürücüleri için “yarış pisti” olarak kullanılıyor…

            Örneğin Duraliler mahallesi’ni araç sürücüleri yarış pisti gibi kullanırken gecenin geç saatlerinde drift yapmaktan da geri kalmıyorlar…

            Duraliler mahallesi’nin ara sokakları gürültü kirliliği ile semt sakinlerinin en çok şikayetçi olduğu konuların başında geliyor.

            Batı Çevre Yolu’nda da motorsiklet sürücüleri tehlikeli biçimde hız denemesi yapmaktan geri kalmıyorlar!

 

Diğer taraftan Burhanettin Onat Caddesi; araç sürücülerinin hız yapmakta sakınca görmediği noktalardan biri… (!) İşyerine bu caddeyi kullanarak gidiyorum. Burhanettin Onat Caddesi’nden Metin Kasapoğlu Caddesi’ne ve Yeşilbahçe mahallesine giderken araç sürücülerinin yolları yarış pistine çevirmesi yüzünden ölümlü kazaların meydana geldiğini düşündüğümüzde, bu caddedeki hız saçmalığına artık bir son vermek gerekiyor.

 Antalya’nın yolları malum; dar ve trafikte hız yapmak için zaten müsait değil… Ancak; gelin görün ki, Burhanettin Onat Caddesi’nden geliş ve gidiş noktalarında yolu boş gören sürat magandaları adeta ölüm saçıyor etrafa…

Bu caddede bulunan çevre esnafı bu durumdan oldukça rahatsız…

Bu konu ile ilgili kaygılarını gazetemize ilettiler. Geçmiş aylarda karşıdan karşıya geçmek isteyen öğrencilerin, yayaların feci biçimde hayatını kaybettiğini vurgulayarak, bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

Birçok araç sürücüsünün hız yapması için öndeki aracı zorladığı, korna ve selektörle sinirlerini harap ettiğini trafikte sık sık görüyorum.

            Hele ki, daha yeşil yanmadan sarı ışıkta sürücüler öndeki araca korna çalıp resmen taciz ediyorlar.

Gün geçmiyor ki yazılı ve görsel medyada hız magandaları yüzünden trajik bir ölüme tanık olmayalım…

“Geliyorum” diyen tehlikeye göz göre “seyirci” kalmamak gerek…

   Sanki zamanla yarışırcasına, sorumsuzca ayağını gaza yüklenen, trafik ışıklarını hiçe sayan, kırmızı ışık yandığını bile bile hız yapmaktan çekinmeyen sorumsuz sürücülerin her geçen gün arttığı günümüzde, artık araç kullanmak daha da zor hale geldi.

            Zaten dar ve sıkışık yollardaki trafik çilesine bir de sorumsuz sürücüler ekleniyor ki bu hiç çekilmez hale geliyor…

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 911 defa okunmuştur.
Yorumlar