16 Nisan 2024
  • Antalya19°C

“DİK YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Antalya’da 2 şube ile temsil edilen, kentteki üye sayısı 7 bine yaklaşan ve Akdeniz Üniversitesi’nde üst üste yetkili sendika olmayı başaran Türk Eğitim Sen’in Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ile 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu yaptıkları

“Dik yürümeye devam edeceğiz”

29 Temmuz 2020 Çarşamba 18:20

Antalya’da 2 şube ile temsil edilen, kentteki üye sayısı 7 bine yaklaşan ve Akdeniz Üniversitesi’nde üst üste yetkili sendika olmayı başaran Türk Eğitim Sen’in Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ile 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu yaptıkları ortak açıklamada “Başlarımız dik, alnımız açık yürümeye devam edeceğiz” dedi.

2020 yılı yetkili sendika belirleme işlemlerinin geçtiğimiz günlerde tamamlandığını hatırlatarak Türk Eğitim Sen’in eğitim çalışanlarına daha sağlıklı hizmet verebilmek için Antalya’da iki şube ile temsil edildiğine ve kentteki toplam üye sayılarının 7 bine yaklaştığına dikkat çeken Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk ile 2 Nolu Şube Başkanı Burhan Ulu, “Bu yıl Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şubemiz Akdeniz Üniversitesi dahil 4 bin 757, Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şubemiz Alaaddin Keykubat Üniversitesi dahil 2 bin 191 olmak üzere Antalya genelinde toplam Türk Eğitim Sen'e gönül veren 6 bin 948 gönüldaşımızla hak, hukuk, adalet ilkesi ve ‘Türkiye Sevdamız Ekmek İçin Kavgamız’ sloganı ile başlarımız dik, alnımız açık yürümeye devam edeceğiz” dedi.

 BAŞKANLARDAN TEŞEKKÜR

Yakalanan başarıda emeği geçenlere teşekkür eden Öztürk ile Ulu, açıklamanın devamında şunları kaydetti:

“Başta tüm üyelerimiz olmak üzere; Okul Temsilcilerimize, İlçe Temsilcilerimize ve İlçe Temsilciliği Yönetim Kurulu Üyelerimize, Şube Kadın Komisyonu Başkanlarımıza ve Üyelerine, Şubelerimizin Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyelerine, Şube Başkan Yardımcılarımıza çok teşekkür ediyoruz.  Biz, tesadüflerin bir araya getirdiği bir grup değiliz. Hele hele bir güruh hiç değiliz. Bu yüzden aynı duygu ve düşünceyi bir araya gelmeden de düşünebilen büyük bir camiayız. Diğer taraftan bizleri her şart ve durumda destekleyen ve yanımızda yer alan, Ankara'daki gözümüz kulağımız olan, dik duruşları ve ilkeli kararları ile alanlardaki yüz akımız olan, sendikal mücadelemize üstün katkılarından dolayı Genel Başkanımız Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcılarımız Musa Akkaş, Seyit Ali Kaplan, Mehmet Yaşar Şahindoğan, Cengiz Kocakaplan, Selahattin Dolgun ve Fuat Yiğit'e sonsuz teşekkürler.”

untitled-1-copy-005.jpg

“TÜRK EĞİTİM SEN, SEVDANIN ADI”

“Türk Eğitim Sen, sendikal alanda milli özelliği en önde olan bir sevdanın adıdır. Türk Eğitim Sen mensupları ne mevki ne de makam için sevdasından asla taviz vermemiştir” diyen Öztürk ve Ulu, “Bizim ilkemiz, önce ülkemiz! sözünden gururluyuz. Sevdamız şerefli yükümüzdür. Sendikacılığın doğru adresi var olsun Türk Eğitim Sen, var olsun Türkiye Kamu-Sen. Eğer; hak, haksızlıktan yüce, sevgi, nefretten üstün, aydınlık karanlıktan güçlüyse, çaresi yok; biz kazanacağız. Türk Eğitim Sen kazanacak” açıklamasında bulundu.

“DAHA DA ÇOK OLACAĞIZ”

Hak mücadelesinde “İlkemiz önce Ülkemiz” diyerek yola çıktıklarını vurgulayan başkanlar, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Antalya’daki hak mücadelesinde ‘İlkemiz önce Ülkemiz’ diyerek yola çıkan ve mücadele veren 6 bin 948 arkadaşımıza canı gönülden teşekkürü bir borç biliyoruz. Dün az değildik, bu gün daha çoğuz. Yarın daha da çok olacağız. Biz yürüyoruz, onlar korkuyor, telaşlanıyor, geriliyor. Biz yürüyoruz, onlar tir tir titriyor. ‘Her kim ki Türk'e, Türk adına, Atatürk'e düşmandır, biliniz ki onlar Malazgirt'te, İstanbul'un fethinde, Çanakkale'de, İstiklal harbinde mağlup ettiklerimizin Anadolu'da kalmış tohumlarıdır’ sözü duruşumuzdur ve duruşumuz nettir. Necis ağızlarınızla nezih evlatlarımıza iftira atmayın diyerek ‘Varlığımız Türk Varlığına Armağan Olsun Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyebilen her eğitim çalışanı arkadaşımızı üye olmaya bekliyoruz. Biz Türkiye sevdalıları alanlarda Andımız okunsun diye haykırırken sendika odalarında bizim Andımız okutulmasın diye basın açıklaması yapanlara itafen; yedi yaşında yağmurda, rüzgarda, sıcakta ve soğukta ilkokula başladığımız ilk günden beri söylediğimiz ve gururla başımız dik anlımız açık söylemeye de devam edeceğimiz, Varlığımız Türk Varlığına Armağan Olsun. Ne Mutlu Türküm Diyene.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 7490 defa okunmuştur
Yorumlar