28 Mart 2024
  • Antalya20°C

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN, AB KOMİSYONU KABİNE ŞEFİ SEİBERT İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın AB Komisyonu Kabine Şefi Björn Seibert ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Ab Komisyonu Kabine Şefi Seibert İle Görüştü

19 Haziran 2021 Cumartesi 14:53

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın AB Komisyonu Kabine Şefi Björn Seibert ile görüştü.

Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleşen görüşmede Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ve AB Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen'in Kabine Şefi Björn Seibert, Türkiye-AB ilişkileri ve Türkiye'nin AB üyelik süreci, Gümrük Birliği, göç işbirliği ve insani yardımların yanısıra Kıbrıs, Suriye, Libya ve Afganistan gibi bölgesel meseleleri kapsamlıca ele aldı. Görüşmede AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut de hazır bulundu.

Türkiye-AB ilişkilerinin stratejik değerinin altının çizildiği toplantıda pozitif gündemin ilerletilmesi gerektiği ifade edildi. 24 Haziran'da gerçekleşecek Avrupa Konseyi Zirvesi'nde Gümrük Birliği ve göç mutabakatının yenilenmesi hususunda somut adımlar atılması beklentisi dile getirildi. Yüksek Düzeyli Diyalog mekanizmasının işletilmesinin pozitif gündeme katkı sağlayacağına değinildi. Göç konusunda ortak sorumluluk ile hareket edilmesi ve adil külfet paylaşımı gerektiği vurgulandı.

Suriye, Libya ve Afganistan gibi bölgesel meselelerde barış ve istikrarın sağlanması için diplomatik işbirliğinin devam etmesi konusunda mutabık kalındı.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1031 defa okunmuştur
Yorumlar