18 Nisan 2024
  • Antalya17°C

BU VEBAL SİZE YETER!

Eyüp Koçak

04 Eylül 2020 Cuma 00:15

Dün akşamüzeri internet haber sitelerinde, bilinen bir tarikat liderinin, 12 yaşındaki kız çocuğunu istismar ettiğini okudum.  Haberin detayında 12 yaşındaki kız çocuğunun polise verdiği ifadeye değinilmiş. Zavallı yavrunun anlattıkları karşısında, insanın isyan edesi geliyor.  Sözde tarikat şeyhinin tutuklanmış olması güzel bir gelişme ancak 12 yaşındaki kız çocuğunun yaşadığı sarsıntı içler acısı… 

Bu sarsıntıyı ne o sözde şeyhin tutuklanması ne de başka bir şey hafifletebilir. Ömür boyu bu travma o yavrucağın zihninde duracak.

Bu ve buna benzer olayların sık olması, ne kadar kötü bir zamanda yaşadığımızın ispatı gibi.  Dini kendi menfaatine kullanan, kadınları ve çocukları köleleştiren bu zihniyete kimsenin “dur” diyememesi, gelecek konusundaki karamsarlığımızı artırıyor. 

Ne yazık ki yaşanan bu olay, ne ilk ne de son olacak…

Çünkü bu din bezirgânlarının hiçbir denetlenmiyor. Allah, kitap adı altında her türlü hilekârlığa, her türlü yalana ve sahteliğe başvurabiliyorlar.  Bunlar öylesine azgın bir toplum haline gelmişler ki, en ufak bir uyarıda bulunsanız hemen cevabınızı alıyorsunuz.  Biraz sesinizi çıkarsanız, ya hain ya da dinsiz ilan ediliyorsunuz. Bu ve buna benzer oluşumlarla tek başına mücadele etmek imkânsız!

Her yerde varlar. Özellikle sosyal medyayı aktif kullanıyor, Youtube’da korkunç videolar paylaşıyorlar. 

Müslümanlık, İslam gibi kavramların içeriğine sığınıp, korkunç zehirlerini bu topluma inceden inceye yaymaya çalışıyorlar.

 

Kemal Sunal filmlerinde “eşşoğleşek” repliğine bip koyan sistem, bu din bezirgânlarına adeta kulak tıkıyor.  Kadınların ve çocukların çığlıklarını duymazdan geliyor.  Gerçekten inanılır gibi değil.   Hele muhalefetin bu konuya duyarsız kalması ne acı!

 

 İktidar ve muhalefet üyeleri, gelecek adına iyi bir şey yapmak istiyorlarsa, Allah’a güzel bir hizmette bulunmak istiyorlarsa bu konuda bir şeyler yapmalılar. Tarikatları asla ve asla başıboş bırakmamalılar. Bu tarikatların tüm para trafiğini izlemeye almalı, çarpık ilişkilerine tırpanı vurmalılar.

 

Yoksa geleceğimize yazık olur.

Bu vebal, üç günlük dünyada size yeter!

 

 

 

 

Bu yazı toplam 3197 defa okunmuştur.
Yorumlar