29 Mart 2024
  • Antalya23°C

BELEDİYELERİN ÇALIŞMALARI

Adem Vural

04 Mart 2021 Perşembe 00:04

        Şüphesiz yaşamakta olduğumuz Korona Virüs hepimizi olumsuz etkilemekte. Bir taraftan maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarken, bir taraftan da hayatımızı sağlıklı bir şekilde sürdürmeye gayret ediyoruz.

         Pandemi döneminde sokak hayvanları da zor günler geçirmekte.

         Bu zorluğu en aza indirmek maksadıyla bilhassa belediyelerimizin yaptığı çalışmalar gayet olumlu diye düşünüyorum.

         Sokak hayvanlarının bu salgın döneminde kaderine bırakmamak için yapılan çalışmalara her geçen gün yenileri de eklenmekte.

   Mesela Kepez Belediyesi, ilçedeki parklarda sokak hayvanlarının mama ve su kaplarının bulunduğu alana gölgelik yapıyor.  Gölgelik ile hayvanların yemek ve su ihtiyaçlarını giderirken olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi amaçlanıyor.

   Bu manada Kepez Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarının yaşamlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Sokakta kalan hayvanlarının yemek, su ve barınma ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Kepez Belediyesi, ilçedeki parklara can dostlarımız için mama ve su kapları yerleştirmişti.  Şimdi de mama ve su kaplarının bulunduğu alanlar daha konforlu hale getiriliyor.


  Park ve Bahçeler Müdürlüğü, parklardaki sokak hayvanlarının yeme ve içme alanlarının üzerine gölgelik yapıyor. Ahşaptan yapılan gölgelik ile can dostlarımızın, yemek ve su ihtiyaçlarını giderirken yağmurlu ve güneşli havalardan etkilenmemesi amaçlanıyor. Veterinerlik Müdürlüğü’nün koordinasyonunda 30 adet ahşap gölgelik, parklara monte edilmeye başlandı.
Öte yandan Kepez Belediyesi, hayvan hastanesinin yapımını da 2021 yatırım programına aldı. Kedi ve köpekler için mama üreten, yuvalar yapan Kepez Belediyesi, Dokuma Park’a da 64 odalı kedi apartmanı kazandırdı.  


Kuşların doğal yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara korunaklı barınma alanları oluşturmak amacıyla Kent Ormanı’na ve Dokuma Park’a 60 adet kuş evi yerleştirildi. Kuş evleri, emniyetli olması için 9 metre yüksekliğindeki direklere asıldı.
            Büyükşehir, Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez Belediyelerimizi bu manada kutlamak lazım.

            Esen kalın.

 

Bu yazı toplam 658 defa okunmuştur.
Yorumlar