23 Nisan 2024
  • Antalya24°C

“AŞILAMA GECİKTİ”

Yüz yüze eğitime geçilebilmesi için eğitim çalışanlarının aşılanmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Türk Eğitim-Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Eğitim çalışanlarının aşılanması, neredeyse toplumumuzun tamamının sağlığını doğrudan

“Aşılama gecikti”

21 Şubat 2021 Pazar 16:11

Yüz yüze eğitime geçilebilmesi için eğitim çalışanlarının aşılanmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Türk Eğitim-Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Eğitim çalışanlarının aşılanması, neredeyse toplumumuzun tamamının sağlığını doğrudan etkileyecek” dedi. Birçok kademede yüz yüze eğitimin 1 Mart’ta başlamasının planlandığına dikkat çeken Öztürk, eğitim çalışanlarının aşılanmasının geciktiğini kaydetti.

Alınan kararlar doğrultusunda köy ve küçük yerleşim yerlerinde geçtiğimiz hafta yüz yüze eğitimin başlamasının ardından 1 Mart'tan itibaren seyreltilmiş ve kademeli olarak, tüm resmi ve özel ilkokullarda, ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, 8 ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılmasının planlandığını hatırlatan Türk Eğitim-Sen Antalya 1Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, eğitim çalışanlarının biran önce aşılanması gerektiğinin altını çizdi. Yüz yüze eğitim kapsamında eğitim çalışanlarının aşılanmasının toplumun neredeyse tamamının sağlığını etkileyeceğine dikkat çeken Öztürk, “Sadece öğretmenlerimizin aşılanması yetmez. Ayrım yapılmaksızın memur, idari personel, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları, kantin görevlisi, güvenlik görevlisine kadar tüm eğitim çalışanlarının aşılanması gerekmekte” dedi. Öztürk ayrıca, herkesin özlemle beklediği yüz yüze eğitime geçilmesinde toplum olarak salgın kurallarına harfiyen uyulmasının önemli olduğunun altını çizdi.

“ÖNEMLİ OLAN KURALLARA HARFİYEN UYMAK”
Hıfzıssıhha kurullarının almış olduğu kararlar doğrultusunda köy ve küçük yerleşim yerlerinde yüz yüze eğitimin geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başladığını hatırlatan Öztürk, “Bilindiği gibi vaka sayılarının görülmediği ya da kontrol edilebilir düzeyde olunan köy okullarında eğitim öğretim başladı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk; 49 bin 349 okulun sağlık ve hijyen koşullarının sağlandığını ve eğitim-öğretime hazır olduğunu ifade etti. Aynı zamanda, Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasına göre 1 Mart'tan itibaren seyreltilmiş ve kademeli olarak, tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, 8 ve 12’nci sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak. Ortaokul 5, 6 ve 7’nci sınıflarda tüm dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenmeye devam edilecek. Burada önemli olan toplum olarak kurallara harfiyen uyulması. Çünkü, kurallara ne kadar uyulur ise; çocuklarımız okullarıyla öğretmenlerimizde öğrencileri ile biran önce buluşacaktır” diye konuştu.

“ÇAĞRILARIMIZ KARŞILIK BULDU”

Yüz yüze eğitim kapsamında eğitim çalışanlarının aşılanmasının önemli olduğunun altını çizen Öztürk, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan’ın defalarca öğretmenlerin aşılanması çağrısında bulunduğunu ve Hükümetten bu konuda öğretmenlere öncelik tanınmasını istediğini hatırlattı. Türk Eğitim-Sen olarak sürekli yüz yüze eğitime geçilebilmesi için eğitim çalışanlarının aşılanmasının son derece önemli olduğunu vurguladıklarını kaydeden Öztürk, yaklaşık 18 milyon öğrenciyle doğrudan muhatap olan eğitim çalışanlarının aşılanmasının, neredeyse toplumun tamamının sağlığını doğrudan etkileyecek tedbiri almak anlamına geleceğini aktardıklarını belirtti. Öztürk, sendika olarak yaptıkları çağrılar üzerine Sağlık Bakanlığının öğretmenlerin 2’nci aşamada 7’nci sırada aşılanacağını açıkladığını aktardı.

“AŞILAMA GECİKTİ”

Sadece öğretmenlerin aşılanmasının yeterli olmayacağını ve ayrım yapılmaksızın tüm eğitim çalışanlarının öncelikli aşılama kapsamına dahil edilmesi gerektiğini belirten Öztürk, “Aşılama için önümüzde kısıtlı bir süre bulunmakta. Ancak aşılanma gecikti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada Şubat ayı sonunda öğretmenlerimizin aşılanacağı duyurusunu yaptı. Eğer 1 Mart tarihinde okullarımızın açılması hedefleniyorsa; aşılanmanın hızlanması gerekiyor. Tabi sadece öğretmenlerimizin aşılanması yetmez. Ayrım yapılmaksızın memur, idari personel, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları, kantin görevlisi, güvenlik görevlisine kadar tüm eğitim çalışanlarının aşılanması gerekmekte” açıklamasında bulundu.

“AYIRIM YAPMADAN TÜM EĞİTİM ÇALIŞANININ YANINDAYIZ”
Türk Eğitim-Sen olarak, ülke ve dünya gündemini yakından takip ettiklerini ve üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Öztürk, “Eğitim çalışanlarının yanında ve sorunların çözümü için elimizden gelenin en iyisini yapmaktayız. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı ikinci yarıyılının tüm eğitim çalışanlarına, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim. Türk Eğitim Sen, her zaman olduğu gibi bu dönemde de eğitim çalışanlarının hiç bir ayrım yapmadan yanında olacak, hak mücadelesini aralıksız sürdürecektir. Bu kutlu mücadelede eğitim çalışanlarıyla birlikte yürümekten onur duyuyoruz” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 12646 defa okunmuştur
Yorumlar