20 Nisan 2024
  • Antalya21°C

ANTALYASPOR YÖNETİMİ VE ZORLU SÜREÇ

Kahraman Köktürk

26 Şubat 2021 Cuma 00:56

 Kim ne derse desin büyük ödeme fedakarlığı yapan Ali Şafak Öztürk'ün istifasından sonra dernek yönetim kurulu başkanlığından da Fikret Öztürk istifa süreci ardından dernek başkanlığına gelen Mustafa Yılmaz oldukça zorlu bir süreci yönetti. Kabul etmek gerekiyor ki Antalya kenti en önemli markalarından birisi olan Antalyaspor takımına sahip çıkma konusunda yeterli duyarlılığı göstermiyor. Bu süreç esnasında Mustafa Yılmaz'ın yoğun ama zorluklar içerisinde kaldığını tahmin ediyorum. Zaten bunu görmemek de çabasına haksızlık olur.

  Ama özellikle Ersun Yanal ve takımın motivasyonunu kaybetmemesi açısından süreci güzel yönetti. Yanlış bilmiyorsam oyuncuların ve hocanın Ocak ayı dahil olmak üzere bu zamana kadar olan ödemeleri Öztürk ailesi tarafından yapıldı. Lig bitimine kadar olan süreçte gerçekten zor bir ödeme yoğunluğu yeni yönetimi bekliyor. Elbette Paul Mukairu ve Nazım Sangare'den gelecek para önemli bir artıdır. Yayın gelirleri ve diğer gelirlerin kulübün hesabına yansıması sancılı bir süreç. Tüm dünyanın başına bela olan covid pandemisi ekonomileri zora sokuyor. Üstüne üstlük yayıncı kuruluşun bir türlü ödeme yapmaması kulüplerin ekonomisinde daralmaya sebep oluyor.

   Yeni yönetim kurulunda yakınlarımın olması beni çok mutlu ederken ağır bir yük altına girdiklerini kabul etmek gerekiyor.  Antalyaspor camiasından temennim başta sosyal medya olmak üzere iki-üç yıl eleştiriler noktasında yönetimi yormamasıdır. Burada kastettiğim kulübün daha iyiye yürümesi için öneriler getirilmemesi değil vücudu taşın altına girmiş yeni yönetim kurulunun o üstündeki taşa basmamaktır. 

    Eleştiri yapanlar daha doğrusu yönetim kurulunun yüklendiği bu ve fazlasıyla üzerlerinde hissedecekleri ağır taşın sorumluluğuna katkı vermektir. Kentin sakinleri olarak storelerden alışveriş yapmamız bile katkıdır. Mekanlar açıldığı zaman Antalyaspor Stadyumunun altındaki mekanlardan yemek yememizdir. En basiti sosyal medya gelirlerini arttırmak için Antalyaspor sosyal medya hesaplarına abone olmaktır. 

     Yeni yönetime başarılar dilerken Öztürk ailesine de verdikleri emekler için teşekkür ediyorum. Bu konuda ilerleyen zamanlarda yerel yönetimler ile de ilgili köşe yazısı yazacağım. Yerel yönetimler daha çok Antalyasporlu olmalıdır diye düşünüyorum. Takıma ve yeni yönetime başarılar diliyorum 

Bu yazı toplam 690 defa okunmuştur.