29 Mart 2024
  • Antalya16°C

ABD SEÇİMLERİ VE GİRDİĞİMİZ YENİ ÇAĞ

Ergün Efe

07 Kasım 2020 Cumartesi 05:02

ABD seçim sonuçları elbette önemli, ancak, ondan çok daha önemli ve de üzücü olan, insanların kendi ülkesinde ceryan eden hadiselere ABD seçimleri kadar önem ve özen göstermemesidir. 

“Acaba, nesnellikten ve derinlikten uzak, böyle banal siyasetçilerin toplumda daha mı çok karşılığı var, veya böyleleri tabiatları gereği daha mı çabuk ilgi odağı olabiliyorlar?” diye düşünmeden de edemiyorum doğrusu.

“Evet”, çip,, bilgisayar, hızlı internet ağları, robotlar ve uzay bilim alanlarında akıl almaz gelişmeler v.s. yaşıyoruz, peki, gel görki 9 x 9’un ederini de hesap makinesine vuran bir çağ’a girdiğimizin, nerdeyse iki cadde ötesine dahi navigasyon olmadan artık ezbere gidemediğimizin de farkında mıyız?

“Üst akıl” bu stratejisi ile bir taş ile iki kuş vurmak istemektedir. İnsanların eğitim/ ihtisas gördükleri alanların dışında ceryan eden husus ve hadiseler hakkında da insaların akıl yürütmesini bu yol ile engellemek, değilse ciddi ölçüde frenlemek istediklerini düşünüyorum, çünkü insanlar ihtisas veya eğitim gördükleri alanların dışında hayat ile ilgileri kesildiğinde eleştirme ve sorgulama yetisini büyük ölçüde yitirirler.

Malûmunuz, bir konu/alan hakkında uzman olmaya ihtisas/ eğitim yeterli olabilir, ancak insan olmaya fazlası gerek.

Bir millet başka bir ülkenin seçim sonucundan (isterse o ülke Dünya’nın feriştahı olsun) kendi ülkesi için bir umuda kapılmışsa bu naifliğin Nirvanası, değilse aklına güvenmemesi, dolayısı ile kendi ülkesinin bağımsızlığına inanmaması anlamına gelmez mi?

Bizim için en önemli mesele ülkemizin bağımsızlığıdır. 

Trump Başkan oldu olası ülkemiz aleyhine hangi kararların altına imza attığını, bazen açıktan bazen de subliminal tehditler savurduğunu, ne tür saygısızlıklar yaptığını unutacak değiliz! Unutanın canı çıksın!

 

Biden ise, malûmunuz Obama döneminde onun Başkan yardımcısı idi.

Yine unutmamayızki, Demokrat Parti cephesinin bir ferdi olan Biden Afganistan ve Saddam meselelerinde Cumhuriyetçi cephenin Başkanı olan George W. Bush’u var gücüyle desteklemiştir. Her ne kadar George W. Bush’un “Saddam nükleer silahlara sahip” demesine önce itibar etmiş sonraki yıllarda yalan olduğu ortaya çıkınca “İtibar etmem yanlış idi” demiş olsa da...

Trump veya Biden... “Al birini vur ötekine.”

Çok çok, biri daha az, diğeri daha çok fenalık yapar Dünya’ya, hepsi bu. 

Bütün ülkeler elbette kendi çıkarını gözetler, ama ABD çok daha farklıdır. 

ABD’yi mazlumların göz yaşı etkilemez, asla durdurmaz, o sadece kendi çıkarına göre siyaset uygulayan emperyalist bir Baş canavardır! 

 

Bu yazı toplam 6395 defa okunmuştur.
Yorumlar